Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kuriózní případy městské policie: sloni v centru, Borat na střeše i netradiční koupel v Caesarově kašně

Krimi

29.12.2018

Autor: red

Městští strážníci denně zasahují u řady nahlášených událostí. Podívejte se, které byly v tomto roce nejkurióznější.

Se srnou pod dodávkou ujel téměř 20 kilometrů

Kuriózní telefonické oznámení o zvířeti zaklíněném pod autem na ulici Kavaleristů přijalo v sobotu 13. 1. 2018 v odpoledních hodinách Operační středisko Městské policie Olomouc. Oznamovatelka na místě strážníkům ukázala dodávkové vozidlo značky Fiat, kde se pod zadní nápravou nacházela uvízlá mrtvá srna. Přes operační středisko se podařilo kontaktovat řidiče vozidla. "Třiadvacetiletý muž hlídce sdělil, že toho dne jel po třetí hodině ranní z Litovle do Olomouce. Po cestě uslyšel ránu, kdy si myslel, že pouze projel nerovností na vozovce. Protože si ničeho nevšiml, vozidlo po příjezdu do Olomouce zaparkoval a z místa odešel," popsal mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle. Z důvodného podezření na dopravní nehodu byla na místo přivolána Policie ČR, která si na místě celou věc převzala k dalšímu řešení.

Poník se vydal na výlet

Areál kynologického cvičiště na ulici Heydukova si zřejmě s dostihovou dráhou spletl poník, který se zde 30. ledna v odpoledních hodinách volně pohyboval. Poníka na místě odchytla strážnice městské policie v době svého volna a následně telefonicky přivolala své kolegy. "Po příjezdu na místo se na základě místní znalosti podařilo strážníkům kontaktovat majitele, který uvedl, že se uvolnila karabina od provazu a poník majiteli následně odešel ze zahrady," uvedl Čunderle.

Foto: MP Olomouc

Lup si odváželi v nákupních vozících

8. února po třetí hodině ranní spatřila hlídka Městské policie Olomouc poblíž hypermarketu na ulici Pražská dva muže, kteří vezou na nákupních vozících svinovací dveře s elektromotorem a rozvodnou elektrickou skříň. Na dotaz strážníků, kde k těmto věcem přišli, odpověděli, že je nalezli za hypermarketem volně odložené. Hlídka proto kontaktovala vrátného hypermarketu, který jí sdělil, že uvedené věci jsou majetkem nákupního centra a podezřelé osoby je z místa odcizily. 

Kachny si vysloužily policejní dohled

S prosbou o pomoc se 4. června v ranních hodinách obrátil na Operační středisko Městské policie Olomouc stavbyvedoucí, který oznámil, že v prostorách staveniště na ulici Wolkerova se nachází kachna s mláďaty a je zde obava o jejich bezpečí. Hlídce se na místě, společně s ostatními pracovníky stavby, podařilo zahnat kačky mimo areál stavby směrem k parku. Celá akce tak proběhla bez újmy na zdraví všech zúčastněných.

Sloni v centru města vzbudili pozdvižení

Nejen místní obyvatele, ale zejména turisty překvapilo to, co mohli 19. června v odpoledních hodinách spatřit v centru. Na spanilou cestu napříč městem se za asistence chovatelů a pracovníků cirkusu vydala trojice slonů. Ti vzbudili zájem desítek přihlížejících. Po několika minutách slávy a nezbytném posilnění ovocem se vydali zpět směrem k cirkusu. Celá akce se obešla bez větších komplikací.

Foto: MP Olomouc

Ukradl trám z Terezské brány a pak se koupal v kašně

10. července před druhou hodinou ranní spatřil pracovník Městského kamerového dohlížecího systému muže, který se koupe v Caesarově kašně, a další osoby jej pozorují. "Strážníci po příjezdu na místo zkontrolovali památku, zda nedošlo k jejímu poškození, což se neprokázalo. Kromě skupiny několika osob se na místě také nacházel dotyčný mladík, který se v jednou chvíli potopil pod hladinu v domnění, že ho strážníci nenajdou. Po chvíli však zřejmě pochopil, že plavecké vystoupení se chýlí ke konci a proto vylezl ven. Během řešení celé věci strážníci zjistili, že u kašny se nachází odložený dřevěný trám. Mladík hlídce uvedl, že trám na místo přinesl z Terezské brány, na kterou vylezl a trám vysadil ze zábradlí," popsal Čunderle. Vzhledem k tomu, že se jednalo o památku, byl o vyčíslení škody požádán příslušný odbor magistrátu města Olomouce, kdy na jeho základě bude rozhodnuto o tom, zda se věc předá příslušnému správnímu orgánu nebo Policii ČR.

Kočce se nechtělo z auta

S prosbou o pomoc se 6. srpna na městské strážníky telefonicky obrátila pětadvacetiletá žena. Důvodem byla agresivní kočka, která uvízla v motorovém prostoru vozidla mladé řidičky na ulici Handkeho. "Hlídka na místě zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Vzhledem k tomu, že kočka byla agresivní a bylo obtížné ji z místa dostat, byl přivolán na místo veterinární technik, který zvíře uspal. Po vyproštění z vozidla si technik zvíře převzal a to bylo následně převezeno do odborné veterinární péče," sdělil Čunderle.

Foto: MP Olomouc

Muž si hrál na Borata

Na muže pohybujícího se na střeše drážního domku na ulici U Botanické zahrady byli 11. září v dopoledních hodinách upozorněni strážníci Městské policie Olomouc. "Hlídka na místě zjistila zmateného muže, který nevěděl, jak se jmenuje. Na sobě měl oblečené jen plavky, které nosil filmový Borat, a kolem pasu měl žlutou deku. Dotyčný dále uvedl, že se léčil na psychiatrii v Kroměříži," řekl policejní mluvčí. Na základě této skutečnosti byli na místo přivoláni záchranáři, kteří muže převezli do fakultní nemocnice.

Špatně zaparkoval, tak dostal smetákem přes záda

K fyzickému incidentu před domem na ulici V Kotlině byli 13. září po šesté hodině večerní vysláni strážníci Městské policie Olomouc. Po příjezdu na místo hlídku kontaktoval oznamovatel, který uvedl, že na místě zaparkoval své vozidlo u krajnice před jedním z domů. Po chvíli vyšla z domu žena, která muži sdělila, že si přeje, aby vozidlo přeparkoval a nestál před jejím domem. Muž auto odmítl přeparkovat, a jak sám uvedl, měl ženě sprostě vynadat. "Následně vyšel ze stejného domu muž a ten měl řidiče fyzicky napadnout, a to dvěma údery hliníkovou násadou na smeták do oblasti zad. Útočník se k incidentu na místě strážníkům přiznal a dále k celé věci uvedl, že řidič auta po jeho ženě hodil vlašský ořech a také ji tahal za triko. Na základě všech vyslechnutých skutečností byli všichni zúčastnění na místě poučeni, že celý případ bude oznámen správnímu orgánu k dalšímu řešení," popsal Petr Čunderle.