Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kryt civilní ochrany v Bezručových sadech opět ožije příběhy 20. století

Zprávy z regionu

15.8.2022

Autor: red

V bývalém krytu civilní ochrany v Bezručových sadech v Olomouci se znovu otevírá audiovizuální výstava Odkryté příběhy 20. století, která je základem nově vznikajícího Institutu Paměti národa. Výstava bude opět otevřena od soboty 20. srpna 2022.

Kryt civilní ochrany v Bezručových sadech opět ožije příběhy 20. století

Foto: Lenka Šimková

Výstava Odkryté příběhy 20. století byla otevřena již od března do června letošního roku. Navštívilo ji přes 1 500 návštěvníků - z řad veřejnosti, ale také studentů ze základních a středních škol. Ti se mohli podívat, co vše se odehrávalo ve století, v němž ještě nebyli na světě.

"V rámci Týdne vojenské historie otvíráme znovu. Návštěvníci se mohou přijít podívat již o víkendu 20. a 21. srpna, kdy budou mít jedinečnou možnost vidět dosud nepřístupné prostory – celé 1. patro a strojovnu, kde je k vidění kdysi funkční a velmi zachovalý diesel motor," láká k návštěvě Petr Zavadil, ředitel pobočky Paměť národa Střední Morava.

To vše můžete vidět ještě následující pátek a sobotu – 26. a 27. srpna. Následně bude přístupná standardní prohlídka krytu včetně výstavy, a to vždy v pátek, sobotu a neděli od 14:00 do 18:00. "Od září navíc bude pro školy vyhrazena středa a pátek dopoledne, ale lze domluvit i individuální prohlídky," dodává Zavadil. Vstupenky si můžete koupit již nyní →

Paměť národa

Paměť národa je jednou z nejrozsáhlejších sbírek vzpomínek pamětníků v Evropě. Veřejnosti je přístupná online od roku 2008 jako databáze pamětníků, kteří byli přímými svědky událostí 20. století.

Sbírku Paměť národa spravuje díky podpoře soukromých dárců nezisková organizace Post Bellum (latinsky "po válce") ve spolupráci s Českým rozhlasem a Ústavem pro studium totalitních režimů. Při dokumentaci a archivaci svědectví spolupracuje Post Bellum také s Českou televizí a desítkami partnerů z Evropy, Ruska, USA a dalších zemí. 

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941