Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Krutý příběh lásky, zrady a pomsty. Divadlo na cucky uvede Médeiu

Kultura

13.10.2018

Autor: red

Nenávist versus rezignace. Dva odlišné přístupy k řešení vyprázdněnosti ve vztahu prezentuje inscenace tvůrčí trojice Nebeský – Trmíková – Prachař Médeia. Antikou inspirované dílo uvede ve středu 17. října Divadlo na cucky.

Slepě milující Médeia pomáhá Iásonovi získat zlaté rouno a při tom se dopouští zločinů. Když ji osudový muž zradí s jinou ženou, Médeia zabije i vlastní děti, aby se mu pomstila. Stručně shrnutý děj antického dramatu v tomto případě inscenátoři rozvíjeli úryvky textů od Senecy, Christy Wolfové, Oscara Wilda, Anouilha či Vojtěcha Nebeského. Stěžejní otázka ale zůstala zachována: Jak se mohlo ztratit to, co dva lidé měli mezi sebou, kam zmizela jejich láska? "Za ty dva tisíce let od doby, kdy Médeiu Euripides napsal, se ta instituce (manželství, pozn. red.) nikam neposunula a lidé jsou, jací jsou," uvedl David Prachař, představitel Iásona. Podle něj díky tomu také stále můžeme rozumět příběhům antických dramat. "To, co dnes prožíváme, je v nich dosaženo překvapivě živě," dodal. ůDříve to byla krize čtyřicátníků, teď je to krize padesátníků," doplnil jeho slova režisér Jan Nebeský.

Studii ženy na pokraji sil přiváží z pražského prostoru DUP39 do Olomouce Divadlo na cucky, které představení zařadilo do exkluzivní nabídky hostů pro sezonu 2018/19. Navštívit je můžete ve středu 17. října od 19:00. Vstupenky za 150 a 220 Kč si lze zajistit na webu www.divadlonacucky.cz.

Reklama

BOUNTY ROCK CAFE

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Restaurace a rockový klub. Pravidelné koncerty - Blues and Rock. Na čepu tankový Pilsner Urquell. Polední menu 10:30 - 14:00. Vaříme do každý den do 21:30 včetně sobot a nedělí.