Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Králičí roláda, jehněčí pečínka i tradiční mazanec. Víme, které restaurace chystají speciální velikonoční menu

Tipy a názory

30.3.2021

Lenka Šimková

Že na Zelený čtvrtek nechybí v každé druhé české domácnosti špenát, není žádné překvapení. Ale s příchodem jara můžeme náš jídelníček přeci jen trošku ozvláštnit. Právě v období Velikonoc je ideální čas na přípravu králičího, jehněčího či telecího masa. A některé restaurace ani v době výdejních okének nezahálí a připravují speciální velikonoční menu naplněné těmito delikatesami. Samozřejmě nechybí ani tradiční sladká tečka v podobě mazanců či velikonočních beránků. Podívejte se, kde pro vás chystají velikonoční gurmánské zážitky...

Kuchaři z Lobster Family restaurant ve spolupráci s bistrem Helen si pro vás připravili na celý týden až do Velikonočního pondělí hned několik specialit. Den můžete nastartovat velikonoční snídaní - tedy mazancem, a to v tradiční či zdravější variantě (z kvásku a špaldové mouky). Mazanec si můžete objednat celý, nebo jen snídaňovou porci s domácí marmeládou. Během celého týdne si můžete pochutnat také na plněném králíkovi se zelím, telecím řízku s vídeňským bramborovým salátem či na králičí roládě se slaninovou marmeládou, bryndzou a jako příloha se podává špenátové pohankoto.

Během prodlouženého víkendu, tedy od soboty 3. dubna do pondělí 5. dubna, můžete vybírat také ze speciální víkendové nabídky. Dáte přednost králičí polévce a jehněčí pleci pečené s rozmarýnem a česnekem, podávané s citronovými brambory nebo si vyberete velikonoční pekáč plný jehněčího či marinovaných telecích řízků? Nezapomeňte, že celé pekáče je nutné objednat alespoň den předem do 12:00. Jako sladkou tečku si kromě mazance můžete objednat i velikonoční dortík z Helen, který se hodí pro 6 - 8 osob. 

Objednávat je možné na telefonním čísle 730 892 286 nebo na mailu: lobster@lobster-restaurant.cz. Samozřejmostí je i rozvoz přes Wolt a Dámejídlo. Veškeré informace o menu z Lobster Family restaurant a bistra Helen se dočtete tady →

Králičí roláda a velikonoční pekáč nejsou jediné dobroty, které Lobster Family restaurant a bistro Helen během Velikonoc nabídnou...

Foto: Lobster Family restaurant

Zajímavou nabídku chystá také Grill Pub Pod Lipami, který stejně jako v případě úspěšných svatomartinských hodů chystá velikonoční menu ve stylu "dodělej si sám". Vše budete mít předpřipravené a doma jen pokrm ohřejete či rozpečete. Těšit se můžete na králičí paštiku, dále na pečeného králíka v domácí uzené slanině s velikonoční nádivkou a špenátem, nebo na jehněčí pečínku se zeleninou či velikonoční baby kuřátko s žemlovou nádivkou. Chybět samozřejmě nemůže domácí mazanec. Objednávat můžete osobně v obchůdku Be Chef nebo na tel.: 721 092 676.  

Také Restaurace U Rytíře v Neředíně láká na speciální předvelikonoční nabídku. Během Velikonoc bude restaurace tradičně uzavřena, ale speciality si můžete vychutnat už během týdne. Na Škaredou středu a Zelený čtvrtek, tedy 31. března a 1. dubna, bude restaurace nabízet hosty oblíbenou vykostěnou kachnu s hlávkovým zelím a knedlíkem za 119 korun včetně polévky. Dále je v nabídce také pořádná porce sladkého na celé svátky. Objednat si můžete domácí velikonoční cukroví (250g) za 99 Kč, velikonoční beránky za 79 Kč, domácí jablečný závin s ořechy a rozinkami za 120 Kč a spoustu dalšího. Objednávky přijímá restaurace na tel.: 774 812 980.

Velikonoce bez práce. Oběd i cukroví ke kávě si můžete objednat na jednom místě. V Restauraci U Rytíře. ;)

Foto: Restaurace U Rytíře

I kuchaři v Long Story Short si dali záležet a připravili pro vás hned několik velikonočních lahůdek. Těšit se můžete na velikonoční mazance, zelené kopřivové pivo a velikonoční grilovací balíček, který skrývá hned několik delikates - stařená vysoká roštěná suchým zráním, malý ořech stařený mokrým zráním s miso pastou, jehněčí hřebínek, vepřový bok marinovaný v medovině, směs zeleniny na grilování, chimichurri, domácí medová hořčice s kopřivami a domácí paprikový kečup, omáčka s konfitovaným česnekem a mátou, domácí chléb a dvě piva.

Kromě grilovacího balíčku nebudou v nabídce chybět ani dva rodinné pekáče ve velikonočním duchu. Ty budou k dostání od Velkého pátku do Velikonočního pondělí a těšit se můžete na pečené baby kuře s jarní zeleninou, holandskou omáčkou a nádivkou s medvědím česnekem. Nebo na dušená jehněčí kolena, špecle a nádivku s medvědím česnekem. A dále také na terinu s krémovou polévkou z medvědího česneku, žitné krutony a pošírovaná vejce.

Veškeré velikonoční delikatesy můžete objednávat přes rezervační systém, do kterého bude kompletní nabídka postupně doplňována. 

Velikonoční BBQ balíček obsahuje vše potřebné na přípravu skvělého jídla

Foto: Long Story Short

Speciální velikonoční menu pro vás chystá také Nutrend World. V období od 1. do 4. dubna na vás čeká lahodné jehněčí kolínko na červeném víně s netradičním bramborovo-špenátovým pyré a lahodným krupicovým nokem s čerstvou petrželkou. Cena velikonočního menu je 479 Kč. A jako sladkou tečku si můžete objednat velikonočního beránka za 99 korun nebo láhev jedinečného červeného vína Blauburger z rodinného vinařství Zatloukal, které lze zakoupit pouze v Nutrend World, a to za zvýhodněnou cenu 190 Kč. V případě, že si objednáte dvě porce velikonočního menu, tak obdržíte beránka zdarma. Objednávat můžete na tel.: 583 842 503, alespoň 24 hod. předem. Více informací o menu a o objednávkách zde →

Při objednání dvou porcí velikonočního menu z Nutrend World získáte velikonočního beránka zdarma.

Foto: Nutrend World

Také Hostinec a pivovar Chomout chystá pro zájemce speciální víkendové velikonoční menu. Těšit se můžete na telecí tatarák s kopřivami a kapary s křupánkem jako předkrm, dále na hráškový krém s raviolou plněnou mátovým cream fresh a olejem z medvědího česneku a jako hlavní chod bude jehněčí burger s majonézou z černého česneku a salsou ze sušených rajčat a baby špenátem. Příloha jsou batátové hranolky. To vše můžete spláchnout douškem domácího piva BOCK. Více informací o nabídce se dozvíte na facebooku.

Sváteční pokrmy nabídne i Restaurace Goliáš. Na velikonoční speciality se můžete těšit od soboty 3. dubna do pondělí 5. dubna. V nabídce je polévka šmikgrustovka, což je silný uzený vývar zahuštěný smetanou s kroupami a bylinkami. Hlavní chod si můžete vybrat ze tří jídel: pečená jehněčí kýta na rozmarýnu se smetanovým listovým špenátem a s domácími máslovými noky, nebo kuřecí prsíčko supreme se šťouchanými brambory a do třetice je v nabídce konfitovaná kachna 1/4, červené zelí s jablky a variace domácích knedlíků. Jako dezert budou domácí boží milosti. Objednávky restaurace přijímá na tel.: 774 974 294 nebo e-mail: al.navratil@restaurace-golias.cz, a to nejpozději do pátku 2. dubna.

Pokud jsme vás navnadili, tak si neváhejte včas své vybrané dobroty objednat. Velikonoce se nezadržitelně blíží... ;)