Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Koyo Bearings pošesté Zaměstnavatelem regionu v kategorii pod 500 zaměstnanců

Zprávy z regionu

21.10.2020

Autor: red

V úterý 20.10.2020 se uskutečnilo online vyhlášení výsledků ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu 2020 pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj. Olomoucká společnost Koyo Bearings se umístila na prvním místě v Olomouckém kraji se v kategorii pod 500 zaměstnanců.

Společensky odpovědná firma Koyo Bearings získala první místo v soutěži Zaměstnavatel regionu 2020, kterou každoročně pořádá Klub zaměstnavatelů ve spolupráci s firmou Sodexo a PwC. Vyhodnocování probíhá na základě dotazníku, jenž je sestaven podle mezinárodní metodiky PwC Saratoga. Tato metodika zajistí maximální objektivitu při hodnocení úspěšnosti firem a také poskytne informace pro srovnání s konkurencí v daném regionu, odvětví i na napříč celým trhem. Jde o sběr dat o výdajích na školení zaměstnanců, o fluktuaci pracovních sil, o růstu nebo poklesu jejich počtu apod.

Koyo Bearings podporuje zdraví i spokojenost svých zaměstnanců a snaží se o tak zvaný work-life balance. Mezi hlavní aktivity patří pořádání firemních vánočních večírků, sportovních dnů pro zaměstnance i jejich rodiny, podzimní či velikonoční tvoření pro děti, divadlo pro děti i dospělé, Koyofestival pro podporu hudebních skupin zaměstnanců apod. "V návaznosti na světový den zdraví pořádáme Den zdraví přímo v areálu závodu, kdy zaměstnanci mají možnost nechat si změřit glykemický index, tlak v očích, EKG nebo projít kontrolou znamének. Na jednom ze stanovišť je k dispozici stroj, který poskytuje podrobnou analýzu stavby těla. Také se aktivně zapojujeme do Olomouckého ½ maratonu, kdy vedení firmy hradí poplatky za startovné, což platí také pro cykloakci Do práce na kole," vyjádřila se k aktivitám manažerka lidských zdrojů, Jana Blažková.

Firma také zavedla principy Age managementu do firemní kultury, který lze v tomto kontextu chápat jako způsob řízení a vedení osob s ohledem na jejich věk. V souladu s tímto projektem navázala společnost spolupráci s fyzioterapeutkou, která na základě individuálních sezení pracuje na konkrétních problémech spojených s náplní práce zaměstnanců. Krátká a opakovaná sezení by měla pomoci pracovníkům jak správně procvičit a uvolnit zatěžovanou část těla a předcházet tak potenciálním komplikacím do budoucna. Tato sezení probíhají v zázemí společnosti v pracovní době. Důkazem plnohodnotné péče o své zaměstnance může být řada ocenění, které v minulosti společnost získala.