Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kousek venkova uprostřed sídliště: Spolek Trend vozíčkářů oslavil První máj vztyčením májky

Zprávy z regionu

5.5.2021

Autor: red

O pořádné překvapení pro obyvatele okolních panelových domů se během včerejšího dne postaral Spolek Trend vozíčkářů. Jeho pracovníci totiž uprostřed sídliště oživili jednu venkovskou tradici a vztyčili zde májku.

Foto: Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

Že o kulturní a společenské vyžití ve Spolku Trend vozíčkářů není nouze, o tom přesvědčili jeho pracovníci svými pravidelnými online akcemi. Ty pro své klienty pořádají od doby zákazu shromažďování osob. Vozíčkáři tak společně mohli prožít některé ze svátků či výjimečných dnů, které rok přinesl. Oslavili společně Halloween, setkali se s orouškovanými Mikulášem, čertem a andělem, rozdali si mezi sebou spoustu krásných valentýnských přání nebo se virtuálně zúčastnili zdobení velikonočního stromu 250 kraslicemi.

V úterý oslavili svátek lásky a v sídle Spolku vztyčili májku. Je velice netradiční, aby tato stará venkovská tradice probíhala uprostřed sídliště, a tak z balkonů přilehlých panelových domů přihlíželo několik zvědavých a překvapených diváků. "Měl by to být takový pomyslný symbol naděje, že se brzy s našimi klienty budeme scházet osobně, protože pro ně máme nachystánu spoustu dalších zajímavých aktivit," prozradila vedoucí sociální rehabilitace Kateřina Halfarová ze Spolku Trend vozíčkářů. "Vztyčení májky doprovázely lidové písně a krásné kroje, které nám zapůjčilo Moravské divadlo v Olomouci a za zapůjčení moc děkujeme jmenovitě panu řediteli Davidu Gernešovi a paní Ivaně Plíhalové," doplnila sociální pracovnice Zuzana Plachá.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip