Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Koncert Sons of Apollo se odkládá z důvodu koronaviru

Kultura

5.3.2020

Autor: Zuzana Doleželová

Progresivně rocková superskupina Sons Of Apollo, jejímiž členy jsou Mike Portnoy a Derek Sherinian (Dream Theater), Ron "Bumblefoot" Thal (ex-Guns N' Roses), basák Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs) a zpěvák Jeff Scott Soto (Malmsteen, Jorney, Wet, Talisman), bude mít v Brně koncertní premiéru. Ta se však neuskuteční podle plánů 22. března, ale o dva měsíce později. Na vině je koronavirus.

"Z důvodu koronavirové nákazy v Evropě se celé turné přesouvá na termín 20. 5.- 10. 6.2020. Na přesném termínu usilovně pracujeme. Vstupenky zůstávají v platnosti. Děkujeme za pochopení," uvedl promotér koncertu Dušan Neumann. 

Skupina vznikla na popud klávesisty Dereka Sheriniana (ex-Dream Theater, Black Country Communion), kterému se zachtělo opět spojit s bubeníkem Mikem Portnoyem a hrát progresivní rock. Hvězdná sestava Sons Of Apollo pak za několik měsíců vydala debutové album Psychotic Symphony. "Na Sons Of Apollo je pozoruhodné to, že stačí pouze uvést jmenný seznam hráčů a nic více netřeba. Každému hudebnímu fanouškovi je jasné, že půjde o pořádnou dávku zkušeností a progresivního rocku. Superkapela Sons of Apollo je tvořena mistry svého oboru a co jméno, to pojem rockového světa," sdělil Neumann.

"Sons of Apollo jsou kapelou, ostatní věci jsou pouze projekty. Plně věříme ve všechno, co jsme společně v této sestavě vytvořili, a věříme také v to, že je to zatím největší počin v naší kariéře. Těšíme se, až naši hudbu představíme fanouškům v Brně," říká klávesista Derek Sherinian.

Do Brna hudebníci dorazí s novou nahrávkou. Jmenuje se Live With The Plovdiv Psychotic Symphony a dokumentuje pozoruhodné jednorázové vystoupení kapely ve starověkém římském divadle v Plovdivu v Bulharsku, v doprovodu symfonického orchestru a pěveckého sboru.