Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kolejové rozvětvení, chodníky, mosty. Do oprav komunikací poputuje 50 milionů

Zprávy z regionu

21.2.2019

Autor: red

Celkem padesát milionů korun poputuje v letošním roce do oprav komunikací v Olomouci, přičemž 30 milionů je určeno na údržbu a opravy realizované prostřednictvím Technických služeb a 20 milionů na "velké opravy" zadané odborem dopravy a územního rozvoje.

Ilustrační foto

Foto: Archiv redakce

"Rada města Olomouce se zabývala rozdělením financí na velké opravy vozovek, chodníků, autobusových zastávek, mostů a lávek. Vyhodnotili jsme špatný stavebně technický stav komunikací. Nejedná se tedy o stav, který lze odstranit v rámci záchovné údržby," uvedl náměstek primátora Martin Major.

Finančně nejnáročnější bude oprava kolejového rozvětvení na náměstí Hrdinů. Oprava výhybek k Palackého ulici přijde na 3,1 milionu korun. Opravovat se ale budou také lávky a mosty. Nejdůležitější bude oprava mostu přes řeku Moravu na třídě Kosmonautů. Rekonstrukce se dočká i most přes Trusovický potok v Černovíře a lávka pro pěší přes Mlýnský potok z Bezručových sadů k tenisovým kurtům. Mezi velké opravy je zařazena rekonstrukce autobusové zastávky Smetanovy sady ve směru na Tržnici, nové chodníky v Myslbekově, Českobratrské a Špálově ulici nebo oprava chodníku v Havlíčkově ulici. Předpokládaná cena vybraných velkých oprav je 15,3 milionů korun. Všechny nyní čeká vysoutěžení dodavatele prací.

Reklama

FLY UNITED s.r.o.

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře a agentury, ON-LINE prodej

Specializací agentury FLY UNITED je zajišťování „BUSINESS TRAVEL“ pro korporátní zákazníky. Zajišťujeme VŠECHNY SLUŽBY SOUVISEJÍCÍ S CESTOVÁNÍM pro pracovní i soukromé účely - let...