Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Kolárně prodávají kola s láskou. Hitem jsou elektrická, ale najdete tu i terénní či městská

Tipy a názory

5.12.2017

Autor: Jan Procházka

Není to jen tak ledajaká prodejna kol. A to přesto, že se jmenuje prostě. Kolárna. Svou práci tu totiž milují, a když o ní mluví, září jim oči. Co je hitem sezony? A jak se kovaní bikeři dívají na nástup elektrokol? Zastavili jsme se zeptat.

Kolárna

Adresa: Křižíkova 1278/1A, Olomouc
Otevírací doba: po - pá 10:00-17:00
Telefon:  776 090 080
Mail: info@kolarna.eu
www: kolarna.eu
Facebook: @kolarnastore

Když se u nás začínala objevovat první elektrokola, kovaní cyklisté se na jejich uživatele dívali docela spatra. Ty časy jsou už ale pryč. "Přiznám se, že i já jsem byl k elektrokolům skeptický. Ale změnilo se to, když jsem si na první sedl," usmívá se Petr Březina, majitel Kolárny a sám zkušený biker a závodník. A dnes také odborník na elektrokola. "Je to vlastně klasické kolo, jenom vám trochu pomáhá. Dnešní modely mají dojezd kolem sto osmdesáti kilometrů, nabijete je za dvě hodiny a zdaleka už nejsou jen na silnici," říká Březina a ukazuje sportovní speciál. Od toho, čemu jsme v devadesátých letech říkali "horák", ušlo kolo dalekou cestu, ale základní rysy jsou stejné. Silný rám a tlusté pneumatiky, na kterých "projedete vším". Motor i baterie jsou nenápadné, skoro si jich nevšimnete. V lese si s ním prý opravdu užijete. "Sportovní elektrokola teď zažívají obrovský boom. Myslím, že v téhle kategorii časem klasická kola úplně vytlačí," domnívá se Březina a poukazuje na sousední a blízké země: "V Rakousku, Německu nebo Itálii už jsou úplně běžná." A jak je to s cenou? "Základní modely se dají pořídit okolo pětapadesáti tisíc korun. To už je opravdu pěkný stroj, se vzduchem odpruženou vidlicí, kvalitně udělaný. Levnější modely bych moc nedoporučoval," vysvětluje Březina.

V Kolárně ale najdete nejen kola s motorem. Mají tu závodní biky, dětská kola i městská přibližovadla. "A samozřejmě všechny myslitelné doplňky: přilby, brýle, boty... Máme tu obrovský výběr," láká Březina. Zakoupením starost firmy o vaše kolo neskončí. "Nabízíme kvalitní servis, který funguje celoročně. Právě teď, po sezoně, je vhodná doba ho navštívit. Jinak jsou čekací doby delší," upozorňuje Březina.
A co je hitem teď před Vánoci? "Hodně se prodávají dětská kola. K těm máme navíc akci přilba zdarma. A pak hodně frčí elektrokola..." prozrazuje Petr Březina. A pokud už vy nebo vaši blízcí vysněné kolo máte, i tak můžete v Kolárně pořídit super dárek. Firma má totiž širší záběr, než jen prodejnu. Kromě vlastního veleúspěšného cykloteamu pořádá pro veřejnost i soustředění. To nejbližší se uskuteční na poloostrově Gragano v Itálii, což je doslova ráj silničářů. Ale pozor, uzávěrka přihlášek je 15. prosince.
A pro opravdové fajnšmekry jedna pozitivní zpráva na závěr. Nemusíte se spokojit s "katalogovými" modely. V Kolárně vám vysněný bike postaví přímo na míru. A jsou v tom vážně dobří.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka