Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kohouti začali přípravu. S Kolouchem, Tomečkem a zůstává také Irgl

Sport

7.5.2018

Autor: rhe

Loni osmí hokejisté HC Olomouc odstartovali dnes na umělé trávě Androva stadionu letní přípravu na další extraligovou sezónu. V týmu už nebyli brankář Falter a útočníci Eberle, Herman a Rác. Do branky se vrací odchovanec Jan Lukáš, do útoku pak dvě posily. Vojtěch Tomeček z Chomutova a Petr Kolouch z Vítkovic, který už za Kohouty pár sezón jako host odehrál. A ještě jedna velká změna se vlastně udála, tréninky už nevedl s Janem Tomajkem a Zdeňkem Motákem Zdeněk Venera.

Jan Eberle se po třech sezónách vrací blíže k domovu. V dalším ročníku bude hrát rodilý Kladeňák v Plzni. Jan Eberle se po třech sezónách vrací blíže k domovu. V dalším ročníku bude hrát rodilý Kladeňák v Plzni. Foto: Radek Heloňa

Mora se dnes začala chystat na zářijový start extraligy prvními tréninky na suchu. Ty poběží do konce června, pak dostanou hráči tři týdny volno a na konci července vyjedou na led. První duel čeká na Kohouty 14. záři doma proti staronovému nováčkovi z Karlových Varů. A právě odchovancem Varů je jedna z posil Mory Vojtěch Tomeček. Jihočeský rodák většinu své dosavadní kariéry odehrál v karlovarské Energii, za kterou nastupoval i v prestižní juniorské lize MHL. Technicky vyspělý hráč se krom toho může chlubit i účastí na třech mládežnických mistrovstvích světa a dvou startech v dospělé reprezentaci. 
Do branky přichází krýt záda Branislavu Konrádovi odchovanec Mory Jan Lukáš, který nedávno slavil titul s Banskou Bystricí ve slovenské extralize. Olomoucký brankář se na místo činu vrací po pěti letech. Jaká by měla být jeho role? "Zatím jsme to s trenéry ještě neřešili. Vím, jak to tu je a myslím si, že Braňo (Branislav Konrád) je kvalitní gólman, o čemž svědčí i to, že tu chytal v podstatě dvě sezóny v kuse. I pro něj je to zátěž. Zatím jsme se nějak domluvili, ale časem to může být jinak. Uvidíme, jak to bude. Já se samozřejmě budu snažit podávat v brance stabilní a co nejlepší výkony. Podle toho se pak uvidí. Nějaký návrh je, ale ten se v průběhu sezóny může změnit," řekl pro www.hc-olomouc.cz Jan Lukáš.
Další posilou je Petr Kolouch, který přichází na Hanou z Vítkovic. V průběhu své kariéry však už stihl hostovat v několika klubech nižších soutěží, jedním z nich byla v sezonách 2010/11, 2011/12 a 2012/13 i Olomouc, tehdy ještě prvoligový klub. Nyní Kolouch hlásí po pěti letech návrat.
V uplynulém ročníku odehrál za Vítkovice 50 utkání v základní části, v nichž stihl zapsat 19 bodů (5+14). Další dva duely pak přidal ve vyřazovací části, bodově se však příliš neprosadil. 
Důležitou zprávou je i podpis smlouvy u Zbyňka Irgla. Zkušený útočník s bohatými zkušenostmi z KHL přišel na Hanou letos v lednu v rámci transferu s Třincem, kam místo něj odešel Roman Vlach. Během 23 odehraných utkání v dresu Kohoutů se Irglovi povedlo nastřádat 16 kanadských bodů, v play-off však Irgl ukázal, jak můžou být jeho zkušenosti, poctivost v tréninku a chladnokrevnost v klíčových momentech zápasů důležité.
Z Olomouce odešli Jakub Herman, který se nedočkal nasazování do prvních dvou útoků a věří v to ve Zlíně. Jan Eberle coby rodák z Kladna míří do Plzně, odkud to mám domů přece jen blíže. V kádru už nebude Roman Rác, jehož působení v HC Olomouc od staršího dorostu také končí.

Kádr HC Olomouc v přípravě

Brankáři: Branislav Konrád, Jan Lukáš.

Obránci: Jiří Ondrušek, Jakub Galvas, Tomáš Houdek, Jan Jaroměřský, David Škůrek, Martin Vyrůbalík, Robin Staněk, Tomáš Dujsík, Lukáš Spurný, Ludvík Rutar.

Útočníci: Jan Knotek, Vilém Burian, Zbyněk Irgl, Aleš Jergl, Bruno Mráz, František Skladaný, Petr Strapáč, Jan Káňa, Vojtěch Tomeček, Petr Kolouch, Marek Laš, David Ostřížek, Rok Macuh, Josef Podlaha.

Trenéři: Jan Tomajko a Zdeněk Moták.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip