Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kluby ruší a omezují tréninky, čekají na další vývoj

Sport

13.3.2020

Autor: Petr Pelíšek

Nouzový stav vyhlášený v České republice v souvislosti s epidemií onemocnění koronavirem ovlivnil nejen chod dlouhodobých soutěží ve všech sportovních odvětvích, ale také tréninkový proces. Převážná většina klubů zrušila společné tréninky a čeká na další vývoj situace.

Fotbalisté SK Sigma Olomouc se nejprve chystali na utkání bez diváků, aby ve čtvrtek plány přehodnotili s tím, že se hrát nebude nakonec vůbec. A tomu se přizpůsobil program všech mančaftů klubu pro následující dny. Činnost všech mládežnických týmů SK Sigma je do odvolání pozastavena. Dorostenecká družstva mají nastaveny individuální tréninkové plány. Prvoligové áčko a třetiligové béčko mají až do neděle volno. V příštím týdnu bude tréninkový režim áčka i béčka omezen, oba týmy budou mít vždy jeden trénink denně. Andrův sportovní areál i stadion v Řepčíně jsou uzavřeny mimo tréninkových jednotek áčka a béčka.

Činnost omezili také v 1. HFK Olomouc. „Na základě prohlášení Bezpečnostní rady státu, kdy byl vyhlášen nouzový stav, se s okamžitou platností ruší tréninkový a zápasový proces v areálu stadionu s platností do odvolání,“ píše se na klubovém webu HFK. Všechna přípravná utkání klub zrušil až do konce března s tím, že tréninkový proces družstev pokračuje v úsporném a omezeném režimu.

Fotbalové kluby budou vyčkávat na vývoj situace, sezonu ještě odpískat nemusejí. Vždyť většině z nich ještě ani nezačala její jarní část. To halové sporty, včetně hokeje, ty to mají jinak. Jejich sezony už jsou ve finálové fázi. Na některé ještě závěr soutěžního ročníku čeká, další už vědí, že už hrát dál o konečné umístění nebudou.

Hokejistům HC Olomouc sezona skončila, play-off se nehraje. „Děkujeme fanouškům, partnerům a všem dalším příznivcům našeho klubu za podporu v celém ročníku 2019/2020 a budeme se společně těšit na další sezónu,“ píše se na oficiálním webu HC Olomouc. Mora sehrála úterní druhé utkání předkola play-off proti Zlínu doma bez diváků. A vedení klubu potěšilo, že někteří fanoušci nechtějí vrátit zpět vstupné. „Byl jsem opravdu ohromen, když se nám v hojném počtu ozývali fanoušci s tím, že peníze z jejich vstupného máme použít na úhradu ztráty vzniklé povinností odehrát zápas bez diváků. Tento krok jsem od nich nečekal, ale velmi mě těší, že jim na klubu tolik záleží. Opravdu jim moc děkuji,“ řekl Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc, pro klubový web.

Házenkářky DHK Zora Olomouc měly hrát tento víkend Final Four Českého poháru. Ale místo boje o trofej, a pak o co nejlepší pozici pro play-off, mají volno. „Naše družstva netrénují, všechny tréninkového jednotky všech věkových kategorií byly do odvolání zrušeny,“ řekl Denisa Růžičková, manažerka DHK Zora Olomouc. Házenkářský svaz bude nyní jednat o dalším postup, vyloučeno není, že soutěže budou zrušeny a zůstanou nedohrány.

Všechny tréninkové jednotky všech věkových kategorií až do odvolání zrušil také florbalový oddíl FBS Olomouc.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz