Kliment: Jsem rád, že jsem tady - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

Kliment: Jsem rád, že jsem tady

Sport

18.6.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ofenzivu SK Sigma Olomouc by měl v nové sezoně pomoci vylepšit útočník Jan Kliment (1993). Na Hanou přišel po angažmá v Plzni, kde se mu střelecky nedařilo tolik, jak by si sám představoval. A pokračovat už tam nechtěl. „Sigma byla první, kdo o mě projevil zájem. Lichotilo mi to,“ řekl Kliment, který s klubem podepsal smlouvu na dva roky.

Co tedy rozhodlo pro jeho přesun na Andrův stadion. „Sigma byla první, kdo o mě měl zájem, což mi určitě lichotilo. Chtěli mít vše rychle vyřešené, pro mě to byla dobrá varianta, z níž jsem byl příjemně překvapený. Vůbec jsem se Sigmou nepočítal, nemyslel jsem si, že by tato nabídka přišla. Ale přišla. Vše mi dávalo smysl a jsem rád, že jsem tady,“ řekl Kliment.

V Plzni už být nechtěl. „Chtěl jsem jít pryč už v zimě, ale to mi to bylo zakázáno. Pak mi darovali pár minutek, takže jsem byl trošku naštvaný. S panem Šádkem jsme se domluvili, že to takhle bude nejlepší, když tam nezapadám. Nejsem ale nějaký naštvaný ani on vůči mně, rozešli jsme se v pohodě,“ řekl jihlavský odchovanec.

V minulosti ho trápila časté zranění, také proti zaznamenal v předchozích třech sezónách jen sedm branek. „Aktuálně jsem na tom se zdravím dobře. Byl jsem v pohodě celý rok. Uvidíme. Doufám, že to bude držet a bude to v pohodě,“ uvedl.

Zájem o jeho služby měly také jiné kluby. „Z české ligy mělo zájem Slovácko, to je dlouhodobé, hrál jsem tam. Něco málo bylo i ze zahraničí, ale nebylo to tak horké. Nechtěli mě tak moc, jako Sigma. To rozhodlo,“ řekl Kliment.

Hanáckým kanonýrem byl v minulé sezóně Lukáš Juliš. Jak by mohla vypadat jejich spolupráce na hřišti? „To se musíte zeptat trenéra. Můžeme hrát oba dva, může hrát jeden… Všude je to stejné, konkurence je v každém klubu. S tím je třeba počítat,“ podotkl Kliment.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

MIKULDA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Pivní restaurace Šnyt Mikulda v centru města, letní zahrádka, tradiční česká kuchyně, široká nabídka pivních speciálů, Jukebox.