Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdybych to věděl, asi se ožením dřív, řekl Lukáš

Sport

23.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Prakticky na poslední chvíli se do olomoucké brány dostal pro utkání proti Liberci gólman Jan Lukáš. Branislav Konrád, jednička HC Olomouc, se na dopoledním rozbruslení zranil. Takže chytal olomoucká odchovanec Lukáš. A zápas mu sedl náramně, pochytal všech čtyřicet střel, poprvé v sezoně, a také za áčko Mory, udržel čisté konto. A pomohl tak týmu získat tři body důležité v boji o postup do play-off. „Chytalo se mi dobře, byl to fajn zápas,“ řekl Jan Lukáš.

V utkání proti prvnímu týmu v tabulce jste vychytal nulu, tým tak získal docela důležité tři body.
Jsme rádi za ty tři body. Protože přece jenom hrajeme o play-off, myslím si, že nám to dost pomohlo. Snad nás ty dvě výhry nakopnou a budeme v tom pokračovat.

Odchytal jste první utkání jako ženáč.
Ano. Kdybych věděl, že takhle budu chytat, tak se asi ožením dříve. Jsem rád, musím poděkovat ženě, doufám, že to takhle půjde dál. A možná teď těch nul bude víc.

Podle počtu zákroků to pro vás zatím bylo nejtěžší utkání v sezoně. Cítil jste to tak?
Ani ne. Protože jsem byl docela v tempu, měl jsem tam hned na začátku nějaké zákroky, které mě do tempa dostaly. To mi celkem pomohlo, přece jen jsem nechytal asi tři týdny. Ani jsem sám nevěděl, co od toho čekat. A zaplať pán bůh to vyšlo.

Brankář HC Olomouc Jan Lukáš zneškodnil čtyřicet libereckých střel.

Foto: Petr Pelíšek

Jeví se to tak, že nedělní prohra s Litvínovem vás nastartovala. Pak jste vyhráli na Spartě a poradili si i s Libercem.
Je to tak. Ale také myslím, že už se uzdravili některé pro tým důležití hráči. Přece jen s marodkou letos pořád bojujeme. Musím říct, že podali super výkon a také díky jim jsme vyhráli.

Zneškodnil jste čtyřicet střeleckých pokusů soupeře. Co bylo nejtěžší k řešení – trestné střílení nebo nějaký ten závar?
Asi celkově všechno. Ale nejspíš ty závary, tam jsem kolikrát pořádně nevěděl, kde puk je, kde vyplave. Naštěstí mě to trefovalo. A že jsme zvládli ty závary, to nás možná nakoplo, kvůli tomu asi máme ty tři body.

Co bylo rozhodující pro vítězství?
Myslím, že to, že jsme dobře odbránili oslabení. V tom je Liberec silný, to jsme si dokázali pohlídat, to bylo klíčové. Chytalo se mi dobře, byl to fajn zápas.

Liberci chyběl Kvapil, bylo to znát?
Je to silný soupeř, mají tam hodně kvalitní hráčů, hrají na špici. Těžko říct, to je spíš otázka na ně.

Chytal byste, i kdyby se Braňo Konrád nezranil?
Myslím si, že ne.

Proti Liberci jste dostal jednou čtyři góly, podruhé pět, teď přišla nula. Vycházel jste nějak ze zkušeností z těch předchozích dvou duelů?
Věděl jsem, že mají tlak do brány, snažil jsem se na to furt připravovat. Také jsem si pořád promítal v hlavě jejich přesilovky, ve kterých osu silní a ze kterých jsme předtím inkasovali. Takže jsem se to snažil všechno nějak hlídat.

A pohlídal jste si také trestné střílení.
Cítil jsem se dobře a věřil jsem si na něj. Věděl jsem, že na mě jede Birner, hrávali jsme spolu ve Lvu, těch nájezdů už na mě docela najezdil, takže jsem si věřil.

V závěru základní části bude nejspíš rozhodovat to, co tým předvedl proti Liberci. Tedy semknutost, bojovnost a pevná obrana.
Je to tak. Hraje se o každý bod, všechno je důležité.

Jaká je zatím sezona z vašeho pohledu?
Určitě si myslím, že bych mohl chytat lépe. Ale zatím jsem spokojený, mám tady zázemí, rodinu, jsem rád. V některých zápasech jsem mohl předvádět lepší výkony, ale kdo ví, třeba si to šetřím na konec sezony.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

CITY TAXI OLOMOUC

Katalog firem » Cestovní ruch » Taxislužby

- volání zdarma na bezplatnou linku 800 22 30 30 - možnost objednání vozidla přes internet - přistavení vozidla do 10 minut přes den, do 7 minut v noci - pohodlné, klimatizované vozy ve v...