Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kde si užít zábavu v Olomouci a okolí? Přinášíme vám přehled míst, kam vyrazit v zimě!

Zimní výlety

18.11.2022 aktualizováno 15.12.2022 13:23

Lenka Šťastná

Zima. Mrazivá rána, nepříjemný vítr, ale také pohodová vánoční atmosféra a sněhové vločky, které nám vykouzlí úsměv na tváři. I v zimě se navíc dá vyrazit za skvělou zábavou. Pokud uvažujete, kam se vydat na víkend nebo třeba jen kam zajít odpoledne po práci, podívejte se na náš přehled zajímavých míst, která v okolí i v samotném centru Olomouce stojí v tomto ročním období za to!

Zábava v centru města

VÁNOČNÍ TRHY
18. listopadu až 23. prosince 2022*
Horní a Dolní náměstí i plocha Tržnice
Veškeré informace zde: www.vanocnitrhy.eu 

Bez vánočních trhů si centrum předvánoční Olomouce lze představit jen těžko. Olomoucké vánoční trhy patří k těm nejhezčím nejen v České republice. Tradičně se sem sjíždí lidé z širokého okolí i ze zahraničí, aby si užili pohodovou atmosféru v centru města, doplněnou kulturním programem, ale především aby si vychutnali všudypřítomný punč. A i v letošním roce chystají pořadatelé zajímavý program.
*Omezený počet stánků zůstane na Horním náměstí v provozu ještě v období 26. 12. až 1. 1. 2023.

VÁNOČNÍ VYHLÍDKOVÉ KOLO
25. listopadu až 23. prosince 2022
plocha Tržnice

V posledních letech si získalo sympatie návštěvníků velké vyhlídkové kolo, které se tyčí na ploše Tržnice. V provozu bude od první adventní neděle po celou dobu vánočních trhů, opět má uzavřené kabinky a tyčí se do výšky 30 metrů.

Foto: Jan Procházka

PLAVBY OLOMOUC
Plavby: na základě rezervace
Kontakt: www.plavbyolomouc.cz 

Plavby po Moravě vstoupily letos do své již osmé sezony a těší se velkému zájmu nejen u turistů, ale i u Olomoučanů. Také v zimě se můžete těšit na poznávací plavby, ale také rozlučky se svobodou, firemní akce a jiné oslavy. A nebojte, na lodi je vytápění a zahřát se můžete i teplým nápojem na palubě. ;)

OLOŠLAP
Jízdy Ološlapem: je třeba rezervace
Kontakt: www.oloslap.cz 

A hned další skvělý tip od již zmíněného provozovatele! Jestli toužíte po netradičním zážitku v centru města, nebo chcete vaše přátele seznámit s historickým centrem, oslavit narozeniny či se rozloučit se svobodou, pak je Ološlap skvělou volbou. A na výběr máte ze dvou skvělých Ološlapů!

ADVENTNÍ ČAS NA OLODVORKU
Adresa: Dolní náměstí 34
Otevírací doba: liší se podle dnů, aktuálně ZDE

Olodvorek na Dolním náměstí v předvánočním čase prokouknul a dýchá nádhernou adventní atmosférou. Mimo venkovního prostranství se letos otevře i nový prostor tzv. zimní galerie v interiéru přímo sousedícím s Olodvorkem. Ta bude sloužit jako zázemí pro besedy, přednášky, výstavy a využít ji pro zahřátí mohou i návštěvníci Olodvorku, kteří se zastaví na něco dobrého (legendární námořnický punč v nabídce samozřejmě nechybí).

Olodvorek

Foto: Plavby Olomouc

AQUAPARK OLOMOUC
Adresa: Kafkova 526/21
Otevírací doba: ZDE
Kontakt: www.aqua-olomouc.cz 

Tento nevšední areál vodních atrakcí a relaxace návštěvníkům nabízí zajímavé adrenalinové a relaxační zážitky, odpočinkové zóny, masáže a solária v rámci jednoho komplexního provozu tvořeného vnitřní bazénovou halou a venkovním areálem. Jestli patříte k milovníkům vodních hrátek, o které nechcete přijít ani v zimě, vydejte se sem. Zejména děti budou nadšené...

PEVNOST POZNÁNÍ
Adresa: 17. listopadu 7 (areál Korunní pevnůstky)
Otevírací doba: Po zavřeno; Út-Pá 9:00-17:00, So, Ne 9:00-18:00. 
Kontakt: www.pevnostpoznani.cz 

Pevnost poznání je interaktivním univerzitním muzeem, kde si zábavu najdou nejen děti, ale také dospělí. Díky neformálnímu přístupu ke vzdělávání je velmi inspirativním prostředím. V muzeu je k vidění několik zajímavých expozic a za návštěvu rozhodně stojí také planetárium. V předvánočním období se také můžete těšit na víkendové tvůrčí dílny i vánoční chemické pokusy. Pro veškeré informace o nejnovějších událostech či akcích sledujte webové stránky Pevnosti poznání.

BOWLAND
Adresa: Polská 1, Galerie Šantovka
Otevírací doba: Po-Pá 11:00-22:00; So-Ne 09:00-22:00
Kontakt: www.bowland-center.cz 

Jestli máte rádi týmové hry, pak vyrazte do Šantovky na bowling. Nejmodernější bowlingové centrum v Olomouci s 18 profesionálními drahami čeká jen na vás. Celý prostor centra Bowland je klimatizovaný a je nekuřácký. K dispozici máte i WIFI připojení zdarma.

KROKODÝLEK
Adresa: Florykova 556
Otevírací doba: Po-Čt 14:00-19:00; Pá 14:00-20:00, So 10:00-20:00, Ne 10:00-19:00
Kontakt: www.krokodylek-olomouc.cz 

Krokodýlek nabízí více jak 35 úžasných atrakcí nejen pro děti, ale i pro dospělé. Můžete se těšit na pětipatrovou prolézací klec, lanové centrum, bazén s lodičkami, motorkovou dráhu, sedm metrů vysokou horolezeckou stěnu a mnoho dalšího. Součástí je i restaurace orientovaná na italskou kuchyni. Skvělý tip, když je venku nevlídno.

Krokodýlek Olomouc

Foto: Jan Procházka

JUMP ACADEMY OLOMOUC
Adresa: Olomoucká 1715/90, Olympia Olomouc
Otevírací doba: denně 09:00-21:00
Kontakt: www.jumpacademy.cz/olomouc 
Jump Academy Olomouc je trampolínové centrum pro děti a dospělé. Přijďte si zaskákat, trampolíny na vás čekají! Zažijte spoustu zábavy a tréninku. Jump aréna nabízí hned několik druhů atrakcí, ty jsou vyrobené z kvalitních materiálů a díky vysokým bezpečnostním standardům splňují ty největší požadavky na bezpečnost. Jump park je charakteristický i tím, že na účastníky dohlíží animátoři a trenéři. A dá se tu uspořádat i narozeninová oslava.

JUMP FAMILY OLOMOUC
Adresa: Pražská 255/41, Olomouc City
Otevírací doba: Po-Pá 14:00-19:00, So, Ne a svátky 09:00-19:00
Kontakt: www.jumpfamily.cz/olomouc 
Skočte do jump arény v Olomouci a prožijte nekonečné množství zábavy. Čeká na vás hřiště snů plné trampolín i jiných atrakcí pro celou rodinu, včetně nejmenších. Nezáleží na tom, kolik toho umíte. Kvalifikovaní trenéři vám rádi pomohou s prvními skoky i náročnějšími triky. Přijďte se sem vyskákat ze všedních starostí, zlepšit fyzičku nebo zničit ratolesti...

STRAŠIDELNÝ DŮM
Adresa: Komenského 863
Otevírací doba: St, Čt 16:00-22:00; Pá 16:00-23:00; So 10:00-22:00; Ne 14:00-20:00
Kontakt: www.strasidelnydum.cz 
Tak tady vás čeká adrenalinová zábava ve strašidelném domě s hororovým příběhem. A jestli jste tu už byli, tak vězte, že stojí za to přijít znovu, protože za dobu provozu už se zde vystřídalo hned několik strašidelných příběhů. A budete se bát...

MISTR ÚNIKU
Adresa: Schweitzerova 44
Otevírací doba: dle domluvy
Kontakt: www.mistruniku.cz 
Utečete z uzamčené místnosti? Čeká vás 60 minut plných hádanek, úkolů a logických postupů. 60 minut, kdy si 2 až 5 hráčů vyzkouší, jak spolu umí komunikovat a spolupracovat. Aktuální téma zní "tajemství sousedova sklepa". Ideální pro rodiny, party přátel i jako teambuilding.

Foto: zoo Olomouc

Kam na výlet v okolí?

ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Adresa: Darwinova 29, Svatý Kopeček
Otevírací doba: listopad-únor 09:00-16:00
Kontakt: www.zoo-olomouc.cz 

Zoo na Svatém Kopečku je oblíbeným cílem výletů zejména rodin s dětmi. Místní zoologická zahrada patří k těm nejhezčím u nás v republice. Rozprostírá se v příjemném, zalesněném prostředí a v současnosti chová téměř 1800 kusů celkem 380 druhů zvířat. Nabízí možnost prohlídky vzácných druhů živočichů v šesti pavilonech a mnoha dalších výbězích a expozicích, okružní jízdu vláčkem nebo unikátní, 32 metrů vysokou vyhlídkovou věž (nic pro slabé nátury). V zimním období funguje občerstvení u věže. Zoo je zkrátka ráj pro děti i dospělé...

SKI AREÁL HLUBOČKY
Adresa: Školní 126, Hlubočky
Kontakt: www.skiarealhlubocky.cz 

Ski areál Hlubočky leží nedaleko Olomouce a je oblíbenou destinací nejen lyžařů, ale také milovníků bobové dráhy. A pokud ještě není sníh, můžete se tu také procházet, okolí k tomu přímo vybízí. ;)

RESORT HRUBÁ VODA
Adresa: Hrubá Voda
Kontakt: www.hrubavoda.cz 

Asi 22 kilometrů od Olomouce, v údolí řeky Bystřice pod strmými kopci Oderských vrchů a Nízkého Jeseníku, najdete areál, kde je snad všechno, co potřebujete k dokonalé relaxaci. Je tu sjezdovka, bobová dráha, speciální Kamzíkova stezka mezi stromy, saunový svět, privátní wellness i ubytování. Dají se odtud také pořádat zajímavé výlety do okolí. Celý areál je dobře dostupný jak autem, tak vlakem. Ideální místo pro odpočinek...

Navštívit můžete také zajímavé výstavy v místních muzeích, strávit příjemný večer v kině nebo na některém z četných představení olomouckých divadel. O tom, co se ve městě koná, se dozvíte v našem Kalendáři akcí.

Užijte si příjemné zimní chvíle s rodinou nebo s přáteli!