Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Každý trenér má svou představu, řekl Látal

Sport

19.6.2019

Po sedmi letech bude Radoslav Látal zase trénovat klub v české nejvyšší fotbalové soutěži. V roce 2012 vedl Ostravu, pak působil v zahraničí, postupně v Polsku, Bělorusku a na Slovensku. Nyní se vrátil domů, do Olomouce, v soutěžním ročníku povede prvoligový SK Sigma. A v pondělí se svými svěřenci zahájil přípravu na novou sezonu. „Dlouho jsem tady nebyl, je to tady jiné, nové, ani jsem to nepoznal. Jako bych přišel do nového prostředí,“ řekl Radoslav Látal.

Co jste řekl hráčům před prvním tréninkem?
No samozřejmě jsem je přivítal a apeloval jsem na ně s tréninkovou morálkou. Teď budeme mít náročnějších čtrnáct dní, po kterých se přesuneme do Rakouska, kde už budeme ladit herní projev a chystat se na start soutěže.

Jak bude vypadat příprava v úvodních dvou týdnech?
Bude to spíše taková ta hrubá příprava. Tréninků bude dost, zaměříme se spíš na kondiční stránku. Do toho budou vložené nějaké zápasy, ale spíše to bude především o kondici. Každý trenér má nějaké věci, podle kterých se řídí. Už mám také něco zaběhnuté. Pro mě je základní věc nachystat hráče po fyzické stráně a druhá, aby byl v kabině pořádek a všichni tam táhli za jeden provaz. Jakmile je to rozdělené na skupinky, tak to na hřišti nemůže fungovat.

Máte staronového asistenta, jak se těšíte na obnovenou spolupráci s Jiřím Nečkem?
Není to jediná změna, ještě je v realizačním týmu jako fitness trenér Tomáš Kulatý. Ale co se týče Jirky, tam se nic nezmění, dobře se známe, zapadneme do toho.

Jak se těšíte na spolupráci se svým synem?
Nijak. Bude to mít o to těžší, že jsem tady. Žádná spolupráce ale nebude. Budu se na něj dívat jako na každého jiného hráče, všechno bude záležet na výkonnosti.

Jak se na to těší on?
On moc ne. Nechme ho být, on už je teď vystrašený. Ale beru to tak, že je tady prostě celá kádr a všichni začínají ze stejné startovní čáry.

S týmem už se začal připravovat Milan Kerbr mladší. Očekáváte ještě nějaké další posily?
Ano. Máme vytipovaných dost hráčů, v tomto týdnu se na tom začne pracovat, všechno se to rozběhne. Chtěli bychom minimálně dva tři hráče, zkušené, získat. Věřím, že se to povede. Jsou to známí hráči, kteří už něco odehráli, znám je osobně, vím, co od nich můžu čekat.

V předchozích sezonách nedostávali moc šancí mladí hráči. Jak to bude nyní?
To uvidíme. Je to samozřejmě všechno o výkonnosti. Ale jsme domluvení, že minimálně tři čtyři hráči budou v užším kádru, budou s námi pracovat, budou dostávat příležitost. Je potřeba s nimi pracovat.

V kádru je sedmadvacet hráč do pole a čtyři brankáři.
Je to celkem dost. Někteří, jako třeba Vichta nebo Buchvaldek, se vrátili z hostování, uvidíme, jak na tom budou. Uvidíme, co bude dál. Z mladých Zima a Zlatohlávek odjedou na mistrovství devatenáctek, ti se pak vrátí až za měsíc. Zrovna Zima je jeden z adeptů, kteří by do áčka měli zapadnout.

Jaký herní styl chcete týmu vtisknout?
Samozřejmě nějakou představu mám. Sigmu jsem sledoval, vím, co hraje. Ale budu do toho chtít zasáhnout, každý trenér má svou představu.

Budete měnit kapitána?
To si všechno zvolíme, jak se to nastaví v kabině. Začíná nová éra, všechno začíná od nuly. To jsme řekl i hráčům v kabině, že se začíná od nuly a každý má šanci.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941