Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 19.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kavárenský set Jana Čížka bodoval v soutěži Balakryl RECY VĚCI

Zprávy z regionu

30.10.2019

Autor: red

Jan Čížek, známý především výrobou originálních produktů ze starých gramofonových desek (LOOP-STORE.com), soutěžil s projektem KTU LOOP s Kavárenským setem v Balakryl RECY VĚCI. A vyhrál!

Foto: Archiv soutěže

"Začal jsem doma v obýváku vyrábět hodiny, které jsem pak prodával na vánočním trhu a později jsem je prodával na dece na ulicích evropských měst. Až za další rok mě napadlo, že když už dávám šanci vyřazeným věcem, začnu totéž dělat i s lidmi. Tak se zrodila myšlenka na vznik sociálního podniku, ve kterém dáváme druhou šanci lidem i věcem," uvedl před časem Honza Čížek, jehož výrobky z gramofonových desek můžeme už pár let obdivovat nejen v Olomouci.

"Myšlenka upcyklingu pomáhá nejen našemu společnému prostředí a udržitelnému rozvoji, ale také hendikepovaným lidem na důstojný život. Nyní zaměstnávám v našem projektu KTU LOOP dvě dámy s těžkým tělesným postižením," doplnil. Jejich výrobky jsou až na pár drobností kompletně složeny ze zachráněných věcí od popelnic, kavárenský set byl vyroben z pěti kilogramů vyřazené kávy z pražírny.

Projekt Jana Čížka byl v soutěži úspěšný, získal 1. místo. "Děkujeme všem, co nám prostřednictvím hlasů v soutěži Balakryl Recy Věci vyjádřili podporu a ocenili tak naši dlouhodobou snahu v oblasti udržitelného rozvoje metodou upcyklace. Náš projekt jde pochopitelně ještě dál, a tak dáváme šanci nejenom věcem, ale i lidem s tělesným postižením, kteří tak mohou žít důstojnější život," uvedl Jan Čížek.

Gratulujeme!