Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kapela Gaia Mesiah vyrazila na turné. V Olomouci se představí v sobotu

Kultura

19.2.2019

Autor: red

Kapela Gaia Mesiah vyrazila na tříměsíční pouť po klubech. Tuto sobotu zamíří do olomouckého S Klubu. Kapela se po dvanácti letech přihlásila s dlouho očekávaným albem Excellent Mistake a je se na co těšit!

"Deska Excellent Mistake je autorská ve všech směrech a vystihuje Gaiu přesně tak, jako když poprvé začala nabourávat klidné vody české hudební scény. A hlavně jsme rozhodně nevyměkli," uvedla zpěvačka Marka Rybin.Na desce stejně jako na pódiu dominuje charisma, nespoutaná živelnost i screaming Marky Rybin. Výjimečný drajv i skvěle zvládnuté muzikantské řemeslo, to jsou atributy, které definují hru i pódiový projev téhle kapely. Navzdory rozdílnosti osobností, hudebních i obecně lidských kořenů, vše zapadá do sebe přesně, tak jak má.

Dále zamíří kapela do Brna, Ostravy, Valašského Meziříčí, Frýdku-Místku, Plzně, Vroutku u Loun, Prachatic, Písku, Teplic a Dobříše. Nebude chybět ani na předávání cen Žebřík v Plzni.

Gaia Mesiah působila až do roku 2008 na tuzemské rockové scéně jako zjevení. Divoká Marka a její nespoutané kolegyně Morella a Misha, podporované nekompromisním basovým groovem Joshe Stewarta, si svojí neuvěřitelnou energií pravidelně podmaňovali davy fanoušků. Ti si však museli od rozpadu kapely počkat až do roku 2016, kdy se Gaia Mesiah zjevila v pražské Akropoli a na Rock for Churchill, a to dokonce i s australským basistou Joshem. O rok později vyrazila kapela v původní sestavě na úspěšné turné a dala vědět, že se nejedná o jednorázový comeback. Následně přišla nabídka na desku, Josh se přestěhoval z Austrálie do Prahy. Gaia Mesiah je definitivně zpět, navíc v plné síle. Do roku 2008 kapela vydala eponymní samizdatové EP, studiová alba Ocean a Alpha Female a Live album Thank You Dr. Beat.   

Vstupenky na olomoucký koncert stojí 270 korun a seženete je tady.