Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam na výlet? Olomoucký kraj má řadu turistických novinek

Zprávy z regionu

25.6.2022

Autor: red

Pokud máte pocit, že jste v Olomouckém kraji viděli už úplně všechno, letošní novinky v turistickém ruchu vás rychle vyvedou z omylu. Například výjimečný vojenský bunkr v Přáslavicích se otevírá vůbec poprvé, rozrostla se také expozice Hanáckého muzea v Příkazech a řadu novinek mají i Jeseníky. Zajet si tam můžete klidně na elektrokole – síť nabíjecích stanic se opět rozšířila.

Hanácké muzeum v přírodě

Foto: nmvp.cz

"Na střední Moravě se dají kola nabít už na čtyřiceti místech. Další nabíječky najdou cykloturisté v Jeseníkách. Poznávat Olomoucký kraj ze sedla kola je jeden z nejhezčích prázdninových zážitků," láká za řídítka Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Trasu si naplánujte, kam chcete – všude totiž najdete něco nového. Kromě už zmiňovaných novinek můžete zamířit i na Helfštýn, který nabízí noční prohlídky, na exkurzi zajeďte do pivovaru Tvarg ve Velké Bystřici, kde se vyrábí i tvarůžky, a při cestě do Jeseníků se klidně ubytujte v litovelském kempu, který pro návštěvníky připravil nové zázemí. V Litovelském Pomoraví opatrně při předjíždění formanských vozů – ty se v provozu objeví od července.

"V Jeseníkách určitě doporučuji prohlídku Dlouhých strání. Zajímavých cílů jsou ale v horách desítky – další tipy najdete například na turistickém portálu www.ok-tourism.cz," dodala Sokolová.

Reklama

ZOO Olomouc

Katalog firem » Zábava, volný čas

Zoologická zahrada Olomouc má jedinečné umístění v krásných jehličnatých lesích podhůří Nízkého Jeseníku, kde se rozkládá na 42,5 hektarech. V současnosti chová téměř 1800 ...