Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam na lyže? Sledujeme, kde v okolí Olomouce už se jezdí

Tipy a názory

13.12.2019

Zuzana Doleželová

I když venku ještě není zima jako v pohádce, chvilkové mrazy střídá oteplení, v okolí Olomouce už jsou lyžařské areály, kde se pomalu rozjíždí sezona. Víme, kde se lyžuje a kde se teprve sjezdovky zasněžují. Podívejte se.

Celá řada areálů v blízkém či vzdálenějším okolí Olomouce aktuálně hlásí: "Zasněžujeme, upravujeme sjezdovky a co nevidět začínáme." Některá střediska jsou již v provozu, lidé si tak konečně mohou začít užívat zimní radovánky na svahu. Jinde teprve na první lyžaře čekají.

Pro dobrou lyžovačku za humny je přímo ideální areál v Hrubé Vodě. Tam se zatím jezdí jen o víkendu, v neděli 14. prosince bude zahájen provoz půjčovny lyží. Pohodlně se sem dostanete nejen autem, ale klidně i vlakem, který zastavuje doslova pod svahem.

Pokud máte volno a chcete si udělat delší výlet, tak vyzkoušejte například Jeseníky. Vleky aktuálně jedou ve Ski Aréně Karlov, Ski areál Kopřivná přivítá první milovníky lyžování v sobotu 14. prosince. Rovněž od soboty se bude lyžovat ve Skiareálu Troják v Hostýnských vrších, o den později vyjedou první lyžaři také ve Snow parku Paprsek na úbočí Rychlebských hor.

Abyste měli přehled, kde se aktuálně lyžuje, nebo naopak nelyžuje, připravili jsme pro vás praktický a pravidelně aktualizovaný přehled lyžařských středisek v okolí Olomouce. Dozvíte se v něm nejen to, zda je areál v provozu, ale najdete tam i další praktické informace o cenách, dopravě, parkování či nabízených službách.

Pravidelně aktualizovaný přehled sjezdovek naleznete ZDE.