Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Juniorka Sigmy zahájila jaro remízou

Sport

17.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Jarní část sezony dnes odstartovala juniorka SK Sigma Olomouc. Doma na umělce Androva stadionu měla za soupeře Jihlavu. Nastoupila posílena o čtyři hráče prvoligového áčka, vytvořila si mnoho šancí, ale proměnit nedokázala ani jednu.

První poločas utkání byl celkem vyrovnaný, i když větší vyložené šance měli domácí. Obě vypracoval záložník Lalkovič, první poslal Látal nad, druhá nesedla dobře Zlatohlávkovi. Ale svou možnost měli i hosté, v závěru poločasu pomohla Sigmě pravá tyčka.

Po přestávce Sigma začala stupňovat tempo a s přibývajícím časem se hrálo stále více a více před jihlavskou brankou. Hanáci sahali po vítězství, z převahy a tlaku si dokázali vytvořit dost tutovek. Ty největší měli v závěrečných minutách Zifčák a Chytil. Zifčák už brankáře překonal, ale lob poslal pomalý, takže míč stačil vykopnout z brány pryč stoper. Chytil z dobré palebné pozice o kousek minul pravou tyčku, takže duel skončil bezbrankovou remízou.

Záložník Milan Lalkovič (vpravo) dnes nastoupil za juniorku SK Sigma.

Foto: Petr Pelíšek

„Utkání jsme podřídili středečnímu zápasu devatenáctky v Lize mistrů, na posledních chvíli jsme navíc dělali změny v sestavě, protože nakonec nemohli hrát stopeři Kotouč a Štěrba. V prvním poločase to z naší strany chtěli jen vstřelit branku, aby se naše hra trošku zklidnila. To se potom projevilo i po přestávce, kdy jsme měli ještě víc šancí, ale hráči už tolik chtěli, až to nešlo. Byť tlak jsme stupňovali až do konce, jsem zklamaný jen z toho, že jsme nedali tak dvě tři branky,“ řekl trenér juniorky Sigmy Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc jun. – Jihlava jun. 0:0

Rozhodčí: Marek – Dressler, Pochylý. ŽK: Svatík. Diváci: 120.
SK Sigma Olomouc jun.: Mandous – Chvátal, Neuer, Zima (46. Matoušek), Sláma – Látal, Spáčil, Zmrzlý, Chytil, Lalkovič (65. Beňa) – Zlatohlávek (46. Zifčák). Trenér Augustin Chromý.
Jihlava jun.: Veselý – Vedral, Urbánek, Pavlík, Machuča, Šteffl, Karmazín (73. Časta), Javůrek, Svatík, Ševčík, Vašíček. Trenér Michal Kadlec.

Legendy SK Sigma Radim Kučera (zleva), Josef Mucha a Filip Rýdel v hledišti.

Foto: Petr Pelíšek

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Hospoda U Kapličky

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Vesnická hospoda s podáváním a rozvozem poledního menu. Pořádáme veškeré rodinné a firemní akce. V létě předzahrádka s grilem a udírnou.