Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Juliš: Olomouc je super klub

Rozhovory

6.2.2020

Autor: Petr Pelíšek

Útok SK Sigma Olomouc bude pro jarní část sezony posílen o jednoho muže. Na Andrův stadion přišel na hostování do konce sezony forvard Lukáš Juliš (1994) ze Sparty Praha. Angažmá na Hané mu doporučil sparťanský trenér Václav Jílek, který šel na Letnou právě z Olomouce. „Jsem rád, že to takhle dopadlo, že to je Olomouc, že to je super klub. Těším se na to, jak to tady bude vypadat,“ řekl Lukáš Juliš.

Pamatujete si, kolikrát jste v Olomouci hrál a jak jste byl na Andrově stadionu úspěšný?
Hrál jsem tady tak dvakrát, třikrát možná. S Bohémkou jsem tady vyhrál tři dva, se Spartou dva jedna nebo dva nula. Takže jako host jsem tady byl úspěšný.

Dal jste gól, ale moc jste se neradoval.
Ano. Protože jsem cítil, že sem někdy půjdu … Ne, byl jsem tak zatavený, že jsem neměl ani sílu se radovat.

Jste v Olomouci, v poslední době jste toho v první lize moc nenahrál. Na podzim jste byl v béčku Sparty. Jak jste připravený plnit v Sigmě roli zakončovatele?
Jsem hrozně rád, že to takhle dopadla. Sparta je Sparta, ale moc jsem tam nehrál a necítil jsem, že bych tam měl hrát nějak víc než na podzim. A třetí liga už pro mě byla málo. Jsem rád, že to takhle dopadlo, že to je Olomouc, že to je super klub. Těším se na to, jak to tady bude vypadat.

Sigma v této sezoně zatím moc gólů nedává. Všichni budou věřit, že vy to změníte.
Nemusím je dávat jenom já. Budu rád, když je budu dávat, ale hlavně abychom je dávali jako tým. Abychom dělali body, to je to nejdůležitější.

Sledoval jste už Sigmu, když jste tušil, že na Hanou půjdete?
Měl jsem tady i kamarády, Tomáše Chorého, Petra Ševčíka, vždycky jsem Sigmu tak nějak sledoval. Vždycky se mi líbilo, jak Sigma hraje, když jsem proti ní nastoupil. Třeba i za tu Bohémku před dvěma lety. To bylo na jednu bránu, sice jsme to pak otočili, ale líbí se mi, jak Sigma hraje, a doufám, že to takhle bude vypadat dál.

Dostal jste na dres číslo, na které jste zvyklý, nebo jste se musel přizpůsobit?
Vybral jsem si ho. Dcera je narozená 3. 9., takže mám třicet devítku.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip