Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Judista David Klammert vybojoval bronzovou medaili na světové soutěži Grand Slam v Turecku

Sport

8.4.2021

Autor: asu

Olomoucký judista David Klammert se probojoval ke své životní medaili! V turecké Antalyi předvedl ohromný výkon a poprvé ve své kariéře vystoupal na stupně vítězů na světovém Grand Slamu. Jedná se zároveň o doposud největší úspěch závodníka Judo Klubu Olomouc, který se tak čím dál tím více přibližuje ke startu na vysněných Letních olympisjkých hrách.

Foto: archiv pořadatele

Z šesti zápasů vzešel Klammert celkem pětkrát jako vítěz. Porážku ochutnal jen jednou, a to se světovou sedmičkou Maďarem Krisztianem Tothem, se kterým prohrál pouze na body. V prvních třech vyřazovacích kolech potvrdil roli favorita, ač sám přiznává, že se druhý duel s Američanem Coltonem Brownem potýkal se značnou nervozitou: "V tom druhém jsem favorit nebyl. Šel jsem s Američanem, co byl nasazený a je v ranku přede mnou. Startoval v Riu, takže velké kvality má. To, že jsem ho dokázal takhle upálit po půl minutě, mě dostalo do varu a vydrželo mi to naštěstí celý den," popisuje Klammert pro web Českého svazu juda.

Foto: archiv pořadatele

Rozhodující a nejvíce náročný byl ale boj o bronz s Koromshokem Ustopiriyonem z Tádžikistánu. Pro Klammerta se jednalo o rozhodující okamžik, zda po dlouhých třech letech dosáhne na medaili mezinárodní JUDO federace či nikoli. Naposled se tak stalo v roce 2018 v Tunisu na řádově nižší soutěži Grand Prix.

Zápas s Ustopiriyonem byl velmi vyrovnaný a trval až do prodloužení. Klammert v rozhovoru pro Český svaz juda přiznává značnou únavu: "Už před ním jsem chytal hrozné křeče, které se v zápase znovu projevily. Můj úchop nebyl tak silný, což je proti takhle silovému typu judisty, jako je Ustopirijon, problém. Ale říkal jsem si, že musím vydržet do goldenu a že v prodloužení, když se povede jedna akce, jedno skóre, tak vytoužená medaile je moje. To mě hrálo dopředu. Moc jsem ji chtěl, a hrozně dlouho. Konečně se to povedlo, jsem nesmírně šťastný," komentuje dojatý závodník z Hané.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip