Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jsem do tebe. Divadlo na cucky uvede sondu do života zamilovaných teenagerů

Kultura

12.3.2018

Autor: red

Roztomilé i trapné mohou být situace, ve kterých se ocitají zamilovaní teenageři a které zažil, zažívá nebo zažije snad každý. Divadlo na cucky se se svojí autorskou novinkou Jsem do tebe chystá podívat na tyto momenty zblízka. První uvedení je na programu olomoucké nezávislé scény již v sobotu 17. března, nejbližší repríza pak o dva dny později.

"Příběh holky a kluka z jedné třídy, příběh holky a kluka z jednoho sídliště, příběh holky a kluka, kteří každoročně jezdí na tábor a potkávají se tam. Zná to asi každý," popisuje téma inscenace režisérka a umělecká šéfka souboru Silvia Vollmannová a zároveň dodává: "My jsme ale chtěli zjistit, co by se stalo, kdyby tyto příběhy nekončily závěrem školního roku nebo koncem léta." Podle jejích slov bude představení určeno především teenagerům, ale i starším generacím, kterým s jistou dávkou humoru připomene, jak to bylo v období dospívání občas roztomilé i trapné.

Ústřední dvojici ztvární mladí herci Dagmar Kopečková a Tomáš Žilinský, kteří se rovněž výraznou měrou podíleli na vzniku scénáře. "Samozřejmě ale nestavíme jen na vlastních zážitcích. Jde o mozaiku fiktivních příběhů třech dvojic, které se však dostávají do situací nám blízkých. Osobně si myslím, že nejen nám, ale i komukoliv, kdo si to známé období plné rozkošných okamžiků i soustavné hanby prožil," uzavírá Vollmannová.

Jsem do tebe je vůbec první inscenací, která vznikla přímo pro novou scénu Divadla na cucky na Dolním náměstí. Divadlo oznámilo stěhování právě před rokem a s pomocí příspěvků od veřejnosti, samospráv i ze soukromého sektoru se podařilo nový prostor pro kulturu otevřít na podzim loňského roku. Jeho součástí je také kavárna a galerie.

Vstupenky na repertoárovou novinku je možné rezervovat na www.divadlonacucky.cz nebo zakoupit v předprodeji na pokladně divadla. Cena vstupenek je 170 a 120 Kč.

red

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip