Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jílek: Záměr jsme plnili jen první poločas

Sport

18.3.2019

Autor: Petr Pelíšek

Před letošní první reprezentační přestávkou hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Praze na Letné proti Spartě. Hanáci po prvním poločase vedli 1:0 brankou Šimona Falty, jenže po změně stran se dostali pod tlak domácích a dvakrát inkasovali z pokutových kopů. „Ve druhém nás Sparta zatlačila a my jsme se jí nedokázali vyrovnat. Za mě je to škoda, myslím si, že hráči na to možnosti a schopnosti mají, ale v momentě, kdy hlava nejde tak, jak by měla a začnete se bát o výsledek, tak to většinou tak dopadne,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Jak hodnotíte utkání na Spartě?
Myslím si, že je škoda, že jsme ztratili všechny tři body po tak dobře rozehraném poločase. Nicméně je potřeba si přiznat, že jsme zápas pak ve druhém poločase ztratili zaslouženě. Ať už ty okolnosti byly jakékoliv, myslím ty penaltové. První poločas jsme se drželi taktického plánu, chtěli jsme hrát hodně aktivně, hodně vysoko, napadat rozehrávku Sparty. Samozřejmě nás maličko překvapilo nenastoupení Dočkala, takže jsme museli trošku poopravit pozice středových hráčů. Myslím si, že to fungovalo docela dobře a nakonec jsme dokázali i skórovat těsně před poločasem. Očekával jsem, že to nám pomůže ve druhém poločase, ale pak byla rozhodující naše nekvalita v přechodové fázi. Když sedm osm míčů z deseti poztrácíte, tak samozřejmě soupeř v té kvalitě, kterou má, vás zatlačí a potom prostě ty chyby přijdou. To je takový logický závěr. Spartě nás zatlačila, mohla skórovat i dříve. Jen je trošku smutné, že to bylo po dvou penaltových zákrocích, ten druhý byl naprosto evidentní, hloupý a školácký faul Jemelky. Takovou situaci jako stoper musí zvládnout, nemůže do protihráče takto vletět.

Zápas jste dohrávali bez vyloučeného útočníka Martina Nešpora. Během pěti minut dostal dvě žluté karty, obě byly celkem zbytečné.
Určitě to budeme interně řešit. Hráči si nemůžou dovolit takovýmto způsobem oslabit mužstvo. Ať už je to Martin Nešpor, nebo Kuba Plšek, který dostal čtvrtou žlutou kartu za nějaké řečnění. A v dalším utkání nám budou chybět. To je hrubá nedisciplinovanost hráčů, za to si ponesou následky.

V dalším kole budou Sigmě chybět dva vykartovaní hráči. Záložník Jakub Plšek (vpravo) a útočník Martin Nešpor.

Foto: Petr Pelíšek

Zmínil jste špatnou přechodovou fázi ve druhém poločase. Právě v tom vás Sparta předčila?
Když si porovnáte stejné situace Sparty a jejich řešení v křídelním prostoru, situace dva na dva nebo tři na tři, případně brejkové situace, tu přechodovou fázi, s těmi našimi, tak jsem přesvědčený, že kdybychom my měli v tomto větší kvalitu, tak jsme utkání ve druhém poločase rozhodli. Prostě tam byly dvě tři situace do šedesáté minuty, které jednoduše musíte dotáhnout do ohrožení branky, nebo minimálně do velkého vápna soupeře. A nám to skončí třicet metrů od brány. Pak z toho soupeř těží a on útočí do otevřené obrany. Myslím si, že toto jsou situace, které musíme zvládnout lépe, ať je to Šimon Falta nebo Tomáš Zahradníček. V těchto situacích nám chybí větší kvalita řešení, v tom máme pořád ještě rezervy. Je to o práci všech hráčů, je naší povinností snažit se je vrátit do optimální formy tak, aby z toho těžilo celé mužstvo.

Sigmě skončila série zápasů s výhrou, ale porážka na Spartě by mužstvo neměla srazit dolů.
Měli jsme nějaký záměr, který jsme bohužel plnili jen první poločas. Ve druhém nás Sparta zatlačila a my jsme se jí nedokázali vyrovnat. Za mě je to škoda, myslím si, že hráči na to možnosti a schopnosti mají, ale v momentě, kdy hlava nejde tak, jak by měla a začnete se bát o výsledek, tak to většinou takhle dopadne. Ale pořád se máme co učit. Ovšem myslím si, že tak jak to na jaře postupuje, tak zase máme na čem stavět a jsme schopni ty promarněné body zase získat zpět možná už v tom nejbližším utkání ve Zlíně.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

RESTAURACE U JELENA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová myslivecká restaurace. Pořádáme svatební hostiny, firemní večírky, k dispozici je dětský koutek, WIFI :-) Jsme nekuřácká restaurace.