Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jarní prázdniny se blíží! Víme, kam s dětmi vyrazit na výlety i za zábavou

Jarní prázdniny

15.2.2023

Lenka Šťastná

Jarní prázdniny se nezadržitelně blíží! Pokud neplánujete s dětmi odjet na celý týden někam pryč, ale zůstáváte v Olomouci, tak pro vás máme hned několik tipů, kam můžete vyrazit za skvělou zábavou. Místa na příměstských táborech se rychle plní a pokud na žádný z nich nestihnete dítě přihlásit, tak nemusíte zoufat. Podívejte se, co všechno se dá o jarních prázdninách v Olomouci podniknout... ;)

V letošním roce si děti v olomouckých školách na jarní prázdniny počkají o něco déle. V okrese Olomouc pro tentokrát vychází volno až na přelom února a března, konkrétně od 27. 2. do 5. 3. 2023. Pokud nemáte v plánu vyrazit na celý týden někam na hory, ale zároveň nechcete, aby vaše děti trávily čas zavřené doma u počítačových her, tak se můžete inspirovat v našem přehledu zajímavých aktivit:

KAM NA PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR?

Art Rubikon - (Ne)promovaní inženýři pro holky a kluky
Atraktivní pětidenní program pro děti od 7 do 11 let pod vedením zkušeného týmu ze spolku Geniátor chystá na jarní prázdniny Art Rubikon v Dobnerově ulici. Malí badatelé třeba zjistí, jak fungují hodiny, proč letadlo létá, s pomocí základních fyzikálních zákonů si budou stavět kuličkodráhy a bude toho ještě mnohem a mnohem víc. Cena 2 700 Kč zahrnuje pětidenní program, oběd a dvě svačiny každý den včetně pitného režimu, lektorné, vstupné do Pevnosti poznání a materiál k tvoření.
Přihlášky a více informací zde →

Příměstský tábor s JUMP FAMILY
Trampolínový park JUMP FAMILY v obchodním centru Olomouc CITY chystá pro děti od 5 let příměstský tábor na celé jarní prázdniny. Děti se mohou těšit na týden plný zážitků, sportu, a soutěží. Za jeden den na táboře zaplatíte 890 korun, za celý týden pak 3 950 Kč. V ceně je zahrnuto: pitný režim po celý den, svačiny, oběd a program. V případě účasti celý týden je v ceně zahrnuto i úrazové pojištění.
Přihlášky a více informací zde →

DDM Olomouc - Jarní výtvarný ateliér
Jarní výtvarný ateliér pořádá DDM Olomouc ve dnech 27. a 28. února pro zájemce ve věku 11 až 18 let. V rámci výtvarného ateliéru si budete mít možnost vyzkoušet si grafické techniky linoryt a suchou jehlu. Přihlásit se můžete na jeden den (400 Kč) i na oba dny (600 Kč), délka je od 9 do 14 hodin a v ceně je svačina, pitný režim a základní výtvarný materiál.
Přihlášky a více informací zde →

DDM Olomouc - Pod pirátskou vlajkou
Jarní příměstský tábor pořádá DDM Olomouc pro děti ve věku 6 až 12 let. Během týdne seděti setkají s piráty a námořníky, kteří je zavedou do světa dobrodružství a fantazie. Vyplouvá se každý den v 7:30 na adrese Rožňavská 21. V ceně 2 300 Kč jsou i obědy a pitný režim.
Přihlášky a více informací zde →

DDM Olomouc - Dračí jarní prázdniny
Termín: 26. 2. až 4. 3. 2023
Nejedná se o příměstský tábor, ale o týdenní pobyt na horách v Dolní Moravici, kde děti lyžují pod dohledem zkušených instruktorů. Je určen pro úplné začátečníky i pokročilé dětské lyžaře. V ceně 7 200 Kč je zahrnuta doprava, ubytování, plná penze a lyžařský výcvik pro děti. Skipas v ceně není. A s přihláškami rozhodně neotálejte, v době psaní tohoto článku zbývala poslední volná místa. ;)
Přihlášky a více informací zde →

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

KAM ZA ZÁBAVOU?

Místa na příměstských táborech mizí rychlostí blesku, takže pokud žádný nestihnete včas zarezervovat, tak nezoufejte. Máme pro vás tipy, kde si užít skvělou zábavu každý den. ;)

KNIHOVNA MĚSTA OLOMOUCE
Adresa: Oddělení pro děti a mládež, nám. Republiky 1
Kontakt: www.kmol.cz 
Knihovna města Olomouce chystá pro děti několik akcí i na období jarních prázdnin. Každý den se můžete těšit na jinou aktivitu: omalovánky, puzzle, pohádkový kvíz a bludiště. Připravených akcí se bude možné zúčastnit každý den mimo středu během prázdninové půjčovní doby (9:00 - 11:00 a 12:00 - 18:00).

PEVNOST POZNÁNÍ
Adresa: 17. listopadu 7 (areál Korunní pevnůstky)
Otevírací doba: Po 27. 2. mimořádně otevřeno; Út-Pá 9:00-17:00, So, Ne 9:00-18:00. 
Kontakt: www.pevnostpoznani.cz 
Pevnost poznání je interaktivním univerzitním muzeem, kde si zábavu najdou nejen děti, ale také dospělí. Díky neformálnímu přístupu ke vzdělávání je velmi inspirativním prostředím. V muzeu je k vidění několik zajímavých expozic a za návštěvu rozhodně stojí také planetárium. Pro veškeré informace o nejnovějších událostech či akcích sledujte webové stránky Pevnosti poznání.

KROKODÝLEK
Adresa: Florykova 556, Olomouc
Otevírací doba: Ne-Čt 10:00-19:00; Pá-So 10:00-20:00
Kontakt: www.krokodylek-olomouc.cz 
Krokodýlek je největší zábavní park v kraji. Nabízí více jak 35 úžasných atrakcí nejen pro děti, ale i pro dospělé. Můžete se těšit na pětipatrovou prolézací klec, lanové centrum, bazén s lodičkami, motorkovou dráhu, sedm metrů vysokou horolezeckou stěnu a mnoho dalšího. Součástí je i restaurace orientovaná na italskou kuchyni. Skvělý tip, když je venku nevlídno.

WONDER PARK
Adresa: Olomoucká 1715/90, Olympia Olomouc
Otevírací doba: denně: 09:00 - 19:00
Kontakt: www.wonderpark.fun 
Zábavní park v Olympii nabízí zábavu nejen pro děti, ale i pro dospělé. K dispozici je velké vnitřní hřiště se spoustou prolézaček, skluzavek, houpadel a skákadel. Děti mohou vypustit páru, zatímco jejich rodiče budou relaxovat v přilehlé kavárně a pozorovat své ratolesti, případně se můžete přidat a na hřišti dovádět společně s dětmi.

JUMP ACADEMY OLOMOUC
Adresa: Olomoucká 1715/90, Olympia Olomouc
Otevírací doba: denně 09:00-20:00
Kontakt: www.jumpacademy.cz/olomouc  
Jump Academy Olomouc je trampolínové centrum pro děti a dospělé. Přijďte si zaskákat, trampolíny na vás čekají! Zažijte spoustu zábavy a tréninku. Jump aréna nabízí hned několik druhů atrakcí, ty jsou vyrobené z kvalitních materiálů a díky vysokým bezpečnostním standardům splňují ty největší požadavky na bezpečnost. Jump park je charakteristický i tím, že na účastníky dohlíží animátoři a trenéři. 

JUMP FAMILY OLOMOUC
Adresa: Pražská 255/41, Olomouc City
Otevírací doba: Po-Pá 14:00-19:00, So, Ne a svátky 09:00-19:00
Kontakt: www.jumpfamily.cz/olomouc  
Kromě příměstského tábora bude Jump Family otevřeno i pro individuální návštěvy. Čeká na vás hřiště snů plné trampolín i jiných atrakcí pro celou rodinu, včetně nejmenších. Nezáleží na tom, kolik toho umíte. Kvalifikovaní trenéři vám rádi pomohou s prvními skoky i náročnějšími triky. Přijďte se sem vyskákat ze všedních starostí, zlepšit fyzičku nebo zničit ratolesti...

AQUAPARK OLOMOUC
Adresa: Kafkova 526/21
Otevírací doba: ZDE
Kontakt: www.aqua-olomouc.cz 
Jestli vaše děti patří k milovníkům vodních hrátek, o které je nechcete připravit ani v zimě, vydejte se sem. Tento nevšední areál vodních atrakcí a relaxace návštěvníkům nabízí zajímavé adrenalinové a relaxační zážitky, odpočinkové zóny, masáže a solária v rámci jednoho komplexního provozu.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

KAM NA LYŽE?

Pokud neodjíždíte na celé jarní prázdniny někam na hory, ale přesto nechcete dětem upřít tento zimní sport, tak je můžete vzít na jednodenní výlet někam na lyže. Ostatně do Hrubé Vody či do Hluboček můžete vyrazit klidně i po obědě na odpolední lyžování, ale v ideální dojezdové vzdálenosti je i řada dalších ski areálů, které lákají na výborné sněhové podmínky. ;)

KAM NA VÝLET?

ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Adresa: Darwinova 29, Svatý Kopeček
Otevírací doba: únor 09:00-16:00, březen 09:00-17:00
Kontakt: www.zoo-olomouc.cz
Zoo na Svatém Kopečku je oblíbeným cílem výletů zejména rodin s dětmi. Místní zoologická zahrada patří k těm nejhezčím u nás v republice. Rozprostírá se v příjemném, zalesněném prostředí a nabízí možnost prohlídky vzácných druhů živočichů v šesti pavilonech a mnoha dalších výbězích a expozicích. Dále nechybí okružní jízda vláčkem nebo unikátní, 32 metrů vysoká vyhlídková věž (nic pro slabé nátury). V zimním období funguje občerstvení u věže. Zoo je zkrátka ráj pro děti i dospělé...

OLOMOUCKÉ PODĚBRADY
Otevírací doba: ÚT-PÁ od 14:00, SO-NE od 10:00, zavírá se se západem slunce
Kontakt: facebook olomouckých Poděbrad
Poděbrady netřeba dlouze představovat. Oblíbené výletní a rekreační místo v těsné blízkosti Olomouce snad každý z nás alespoň jednou za život navštívil. Živo je zde hlavně v létě, kdy se lidé hojně sjíždí k přírodnímu koupališti, ale tohle místo má své kouzlo v každém ročním období a rozhodně se sem vyplatí udělat si výlet i těchto dnech. Procházka kolem jezera je příjemná a v restauraci Terasa si můžete dát něco dobrého k jídlu i na zahřátí. 

DOUBRAVSKÝ DVŮR
Adresa: Nový Dvůr 243, Červenka
Otevírací doba: denně 09:00-17:00
Kontakt: www.doubravskydvur.cz 
Statek Doubravský Dvůr se nachází nedaleko Litovle a navazuje na více než 400 let starou tradici zemědělského hospodaření. Od roku 2013 je součástí statku, na němž se chovají krávy holštýnského plemene, minimlékárna s vlastní prodejnou. Již dva roky funguje i příjemné zázemí pro návštěvníky v zrekonstruované sýpce, kde si můžete vychutnat dobrou kávu, zákusek i drobné občerstvení. A pokud budete mít chuť, tak zkuste domácí zmrzlinu. Sice je venku zima, ale uvnitř v sýpce se zahřejete. ;) 

LOVECKÁ CHATA
Adresa: Vodní 6, Horka nad Moravou
Kontakt: www.naloveckou.cz 
Lovecká chata je místem dobrého jídla, pití a aktivního odpočinku v přírodě Litovelského Pomoraví. Rodinný penzion, lovecká restaurace se zázemím dvou sálů a sportovně jezdeckým areálem s minigolfem, hřištěm a okolní kouzelnou přírodou protkanou pěšinami, cyklostezkami a řekou Moravou. V zimě je obzvláště o prosluněných víkendech krásným místem pro výlet. ;)

DO PŘÍRODY VE MĚSTĚ
Veškeré podrobnosti:
 www.prirodavemeste.cz
Pokud si myslíte, že máte Olomouc a její okolí prochozené křížem krážem, tak by vás z omylu mohl vyvést průvodce Do přírody ve městě, který vznikl v roce 2021 v návaznosti na restrikce spojené s trávením volného času. Průvodce nabízí spoustu tipů, kam se v Olomouci můžete vypravit za možná netušenými zajímavostmi. Takže za zajímavým výletem vlastně nemusíte ani z Olomouce. ;)