Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jak se momentálně žije v zoo? Podívejte se

Zprávy z regionu

7.4.2020

Autor: red

Život v zoologické zahradě 10. března ustal. Nezastavil se však. Pozbyl návštěvníků, ale musí pokračovat už kvůli zvířatům dál.

Foto: Zoo Olomouc

"Děláme vše proto, aby chod zoo zůstal neochromen, zvířatům je zajišťována stále stejná péče. Věříme, že znovuotevření zahrady do ní vrátí život a snažíme se se zaměstnanci o to, aby se zde návštěvníci cítili spokojení. Tímto také děkujeme všem, kteří nás zásobili rouškami," popisuje dění v zoo ředitel Radomír Habáň.

UZAVŘENÍ ZOO
Mohlo by se zdát, že zahrada bude vždy 10. 3. ve střehu. Minulý rok ji přesně v tento den ochromila a na dva dny uzavřela vichřice Eberhard, letos koronavirus. 

JAK TO NESOU ZVÍŘATA
Zvířata olomoucké zoo se za ta léta s návštěvníky v mnohých případech sžila již natolik, že nastalé ticho vnímají spíše jako něco nezvyklého, na druhou stranu známého z období mimosezonního. Skupinami, které více spolupracují, je nepochybně stádo žiraf. To se totiž při odpoledním zavírání na zimovišti nepotřebuje předvádět přítomným návštěvníkům, tudíž je s nimi domluva rychlejší. I místní volně žijící tvorové křižují obchůzkové trasy s podstatně vyšší frekvencí. Kupříkladu lasička přesně ví, že teď má pré.

ZAMĚSTNANCI S NÁHUBKY
A zaměstnanci? Ti často opouští prozatímně své profese a posilují tak zahradnickou sekci. Zalévají vysázené stromy, opečovávají výběhy a dělají vše proto, aby se třeba nově připravované safari proměnilo v příjemný prostor. Samozřejmě dodržují potřebné rozestupy, a jak říkají, nosí náhubky. Z tohoto místa děkujeme Magistrátu města Olomouce i všem dobrovolným šičkám Hlušovic i Krajské rady seniorů za zajištění těchto ochranných pomůcek.

NA CO SE TĚŠIT?
Na další etapu safari. Tentokrát Ameriku s bílými vlky, na znovuobnovený Lanáček a mnoho dalšího.

A zahrada? Ta se už těší na vás. Takto dlouho zavřená nebyla od nepaměti.

Foto: Jan Procházka