Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 17.9 °C

JJ Racing Team boduje v prvním závodě v šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2024

Sport

14.3.2024

Autor: jur

Virtuální tým JJ Racing Team se 12. března účastnil svého prvního závodu v prestižním šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2024. Tým se postavil na start s vozem Mercedes-Benz GT3 Evo na náročném okruhu Mount Panorama v Austrálii.

Foto: iRacing

Závod si získal velkou pozornost fanoušků virtuálních závodů a motorsportu, což dokládá rekordní sledovanost přes 70 000 diváků na Youtube a Twitch kanále organizátora šampionátu, a především díky přenosu na O2 TV Sport.

Jezdci JJ Racing Team bojovali již v kvalifikaci s TOP10. František Kaštovský nakonec startoval z 12. místa a během závodu se propracoval do TOP10. Bohužel měl následně kolizi se svým soupeřem a propadl se na 16. místo. Závod však nevzdal a probojoval se zpět na 12. pozici. 

Lukáš Uhlík se v kvalifikaci umístil na 17. pozici a bohužel ho postihla v závodě technická závada a závod nedojel. 

"V kvalifikaci jsem udělal chybu výjezdem ze zatáčky, což mě připravilo o možnost zajet rychlé kolo. Startoval jsem tedy z 12. místa. Během závodu jsem se snažil předjíždět a získávat pozice. Bohužel jsem měl kolizi se soupeřem a propadl jsem se na 16. pozici. I přesto jsem dokázal dojet na pěkném 12. místě. Věřím, že máme potenciál zajet ještě lepší výsledek a získat další body do tabulky šampionátu," říká závodník František Kaštovský.

"V kvalifikaci se mi hned ze začátku, stejně jako mému kolegovi, povedlo udělat chybku a poškodit vůz. To znamenalo návštěvu boxů a opravu vozu, což bohužel rozhodilo celý plán kvalifikace. I přesto jsem se snažil vybojovat co nejlepší pozici, ale bohužel jsem skončil až na 17. místě. Závod pro mě začal slibně, dařilo se mi držet tempo s piloty přede mnou a probojoval jsem se až na 13. místo, ale bohužel mě zastavila technická chyba PC a bylo po všem," dodává závodník Lukáš Uhlík.

"Máme co zlepšovat. Musíme se zaměřit na technické potíže Lukáše, aby technika šlapala na 100%. Stejně, jako v reálném závodě se může pokazit něco na autě, tak i ve virtuálním závodě, může dojít k výpadku PC nebo internetu. František přivezl své první 4 body do šampionátu. To je dobrý začátek. Nebýt kolize se soupeřem, mohlo to být ještě lepší umístění. Věřím, že v dalších závodech budeme mít již víc štěstí a závody budeme dojíždět na bodech," komentuje závod majitel týmu, Jan Juránek.

Další závod se pojede na okruhu Daytona 26.3.2024 a zveme všechny fanoušky, pojďme překročit 100 000 sledovanosti!

Záznam závodu

jur

Reklama

AKVA TERA EXO

Katalog firem » Obchod » Chovatelské potřeby

Nejlevnější granule pro psy, nejlevnější akvária se zárukou pěti let, mořská akvaristika a ještě mnohem více pro vaše zvířecí miláčky.