Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Irgl: Musíme se poučit a jít dál

Sport

15.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Ve středečním domácím utkání proti Hradci Králové dal jedinou branku HC Olomouc útočník Zbyněk Irgl. Byl to již jeho 19. gól, Irgl prožívá dosud střelecky nejvydařenější sezonu od návratu z KHL, více branek dal v české nejvyšší soutěži předtím v ročníku 2006/2007, tehdy ještě v dresu Vítkovic. Ovšem kanonýr Mory byl po utkání spíše rozmrzelý, jak jinak po prohraném utkání. „To vůbec nebyl výkon, se kterým můžeme nastoupit do dalšího zápasu,“ řekl Zbyněk Irgl.

Jak hodnotíte zápas proti Hradci?
Bohužel… Když si nedáme dvě přihrávky za sebou, tak asi těžko vyhrajeme.

Hosté šli do vedení, ovlivnilo to potom další vývoj utkání?
Samozřejmě. Začátek nám utekl, ale srovnali jsme na jedna jedna, ale stejně to náš výkon relativně nezvedlo. Z mého pohledu to s hokejem nemělo nic společného.

A dá se říct, co to způsobilo?
Sám nevím. Ale připadá mi, že si prostě nepomůžeme. V tom je celý problém. Jeden hráč jede s pukem a čtyři se na něho dívají. A takhle v dnešním hokeji neuděláte nic. Když jedete do dvou, další vás dobrusluje, to prostě není šance něco udělat. Pokud si nepomůžeme, nepřihrajeme si puk a opravdu nebudeme hrát hokej, tak nemáme šanci na úspěch.

S tím souvisí i přechod do útočného pásma, který byl chvílemi docela kostrbatý.
To je přesně ono, co říkám. Když si nedáte přihrávku, tak nemůžete hrát hokej. Pokud to po sobě budeme házet, jako jsme házeli, tak není šance.

Foto: Petr Pelíšek

Do jaké míry mohla ovlivnit výkon týmu zranění dalších dvou hráčů?
Samozřejmě je to těžké hlavně pro beky, kteří hrají, nevím, už dva a půl měsíce na čtyři obránce. To je opravdu složité. Zase na druhou stranu, musíme si nějak pomoci, my útočníci třeba musíme jít hlouběji, pomoci jim. Ale opravdu musíme hrát hokej.

Je to znepokojivé před závěrem základní části, kdy se rozhoduje o postupu do play-off?
To zase ne. Každý zápas je jiný, další zase může vypadat úplně jinak. Musíme se dobře připravit. Sami si to říct, jak si pomoci, jak hrát, jít do toho úplně jinak, než ve středu.

Jak moc duel ovlivnil gól sedmnáct sekund před koncem druhé třetiny?
Byla to škoda. Měli jsme předtím puk na holi, nevím … Asi jsme měli zareagovat úplně jinak, chybělo pár sekund, měli jsme tam jít daleko agresivněji.

Váš gól, to byla dobře sehraná akce. Puk šel rychle z hole na hůl, tak by to mělo vypadat?
Možná ano. Ale opravdu mě štve celý ten zápas, celý ten výkon. Že jsme dali jeden gól… Na to se stejně nedá vyhrát. Opravdu spíš ten výkon. To vůbec nebyl výkon, se kterým můžeme nastoupit do dalšího zápasu.

Co s tím udělal do neděle a utkání proti Litvínovu?
Máme dva tréninky, další zápas začíná od stavu nula nula. Věřím, že to bude vypadat úplně jinak. Samozřejmě si k tomu musíme něco říct, co jsme dělali špatně, poučit se z toho a jít dál. Máme před sebou devět zápasů, což je ještě spousta bodů.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip