Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7 °C

Internet máme v prosinci bez úvazku, říká Pecina z NejPřipojení.cz

Advertorial

12.12.2019

Minimální doba užívání služeb má dle Lukáše Peciny svůj logický důvod. Nejedná se prý jen o tradici nebo o nějakou praktiku na pozdržení zákazníka ve smluvním vztahu, aby z něj měli poskytovatelé internetu co největší tržby. Dnes je velkým trendem mít pro zákazníky nejlépe vše zdarma, od připojovacích a vstupních poplatků přes pronájmy routerů konče nějakými prvními měsíci zdarma nebo sníženou cenou.

Kde by se však měly podle Peciny tyto vstupní bonusy a instalace zdarma projevit? Pokud zákazníkovi poskytovatel věnuje instalaci technikem zdarma, který vyjde firmu na necelých tisíc korun, tak je třeba někde tento výdaj ponížit na základě zisků z následujících měsíců.

V roce 2016 si s dalšími kolegy z telekomunikací založil firmu NejPřipojení.cz, která jakožto první v republice oslovila řadu skvělých lokálních poskytovatelů, kteří si svých zákazníků skutečně váží a pracují na svém neustálém zdokonalování. Sice existovala stará známá firma na porovnání nabídek xDSL služeb operátorů "velké trojky", ale nabízet zákazníkům internet po pevné lince v panelovém domě s výskytem optiky je dle Peciny zcela irelevantní: "Když jsem v minulosti pracoval výhradně pro jednoho poskytovatele, tak jsem ne vždy mohl zákazníkovi nabídnout vskutku to nejlepší, co jeho adresa nabízela. Nabídnout zákazníkovi opravdu to nejlepší připojení na dané adrese je pro uzavření obchodu velice jednoduché a především příjemné."

Následující rok 2017 se firma NejPřipojení.cz díky svému férovému a osobnímu přístupu k zákazníkům raketově posunula na špičku poskytovatelů internetového připojení v Olomouci, kde kromě zprostředkování ostatních poskytovatelů začala poskytovat také své vlastní služby na metalické síti CETINu, které jsou nejoblíbenějším řešením ve středu města a v rodinných domech po celé republice. "Zákazníci oceňují, že jim nabízíme také ostatní poskytovatele a ještě navíc ve většině případů za lepších podmínek, než standardně nabízí na svých klientských linkách," říká Pecina.

Ještě před šesti lety byla tato technologie ve většině případů k smíchu a rychlost byla i několikanásobně horší než místní "wifináři", ale po odkoupení této infrastruktury nejbohatším obyvatelem Česka Petrem Kellnerem se situace razantně změnila. Jejich obrovské investice do svých sítí nám dnes na téměř 4,4 milionech adres umožňuje připojovat zákazníky na průměrné rychlosti 80 Mb/s download a tím se tak stává takřka nejpoužívanější technologií v České republice. Do sedmi let dokonce dle jejich tiskového prohlášení slibují rychlost stahování 1000Mb/s na milionu adresních míst v ČR.

"V tomto roce jsme se rozhodli, že v listopadu a prosinci uděláme na tento typ technologie akci na připojení k internetu bez úvazku. Zákazníci tak mají zajímavou možnost tuto technologii vyzkoušet a za aktivaci služeb zaplatit pouze korunu, případně si odkoupit VDSL modem, který ale zákazníci mohou mít vlastní. Věříme, že v případě spokojenosti s námi zákazník zůstane i bez nutnosti úvazku!" uvádí závěrem Lukáš Pecina.