Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

I holky se umí pořádně poprat. Judistky Lexová a Formanová získaly medaile na Českém poháru

Sport

19.3.2019

Autor: asu

Série Českých pohárů v judu značí honbu za body na Přebor a Mistrovství České republiky. Nejvíce jsou hodnocena medailová umístění. Ta ve svých kategoriích urvala děvčata z Olomouce Lucie Lexová a Leontýna Formanová na soutěži v Jablonci nad Nisou.

Závodní skupina mládeže Judo klub Olomouc

Foto: Archiv klubu

Lucie Lexová se představila v kategorii starších žákyň pod 15 let. První boj ve váhové kategorii do 40 kg však neskončil pro tuto závodníci úplně nejlépe. Vlivem nerozhodného skóre musel pokračovat zápas do prodloužení, kde Lexová své soupeřce podlehla a pokračovala dále do opravných utkání. Zde se zadařilo, a i přes délku vzájemných duelů, které vždy pokračovaly do prodloužení, se Lexová probojovala přes finále oprav a závěrečný boj o 3. místo, čímž si vysloužila bronz.

Druhou medailistkou z Olomouce byla Leontýna Formanová, mladší žákyně pod 13 let, která bojovala v kategorii do 30 kg. Zkouška ohněm čekala na Formanovou v semifinále, kde narazila na polskou závodnici Aleksandru Sznajder-Witus. Zápas byl rozhodnut až v minutě prodloužení, dopadl dobře pro českou stranu, a Formanová se tak probojovala až do duelu o zlatou medaili. Zde se střetla se Slovenkou Patrícií Tománkovou z Pezinoku, která naši závodníci porazila a posunula ji na stříbrnou příčku.

Za Judo klub Olomouc se dále představili Markéta Bajerová, Štěpán Zink, Jiří Nakládal a David Zaoral, kteří se sice neumístili na medailových pozicích, ale získali v soutěži cenné body z 5. a 7. míst.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip