Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Podzemní bludiště, vodní svět, bobová a tubingová dráha i vyjížďky na koních. Užijte si spoustu zábavy v Resortu Hrubá Voda!

Tipy a názory

3.7.2020

Lenka Šimková

Resort Hrubá Voda patří už několik let mezi oblíbenou výletní destinaci zejména pro rodiny s dětmi. Skvělá dostupnost jen pár minut jízdy od Olomouce z něj dělá ideální místo nejen pro víkendový pobyt či týdenní dovolenou, ale i pro jednodenní výlety. Letos v létě je areál hůře dostupný automobilem, jelikož se v obci frézuje příjezdová cesta, přesto se sem můžete vydat vlakem a užít si spoustu zábavy. ;-)

Zhruba dvaadvacet kilometrů od Olomouce, v údolí řeky Bystřice pod strmými kopci Oderských vrchů a Nízkého Jeseníku, najdete areál, kde je snad všechno, co potřebujete k dokonalé relaxaci. "Areál se snažíme každým rokem rozšiřovat a přinášet stále nové atrakce pro malé i velké návštěvníky. Rodina si zde užije zábavu při minigolfu, nechybí ani víceúčelové hřiště, na kterém se dá hrát tenis, volejbal i kopaná. Samozřejmě všechny sportovní pomůcky návštěvníkům rádi zapůjčíme na recepci hotelu," informuje ředitelka Resortu Hrubá Voda Ludmila Tomečková. Nejmenší návštěvníci pak zajisté ocení Dětský park skřítka Hrubíka, který nabízí nejen pískoviště a prolézačky, ale také opičí strom a malý vodní svět, který je příjemným osvěžením v letních měsících.

Vodní svět je pro malé návštěvníky příjemným osvěžením v letních měsících. Hned za ním pak nechybí Dětský park skřítka Hrubíka.

Foto: Jan Procházka

"Ve vodním hřišti se děti osvěží v horkém letním počasí a poznají, jak se chová voda při průtoku stavidly, vodními mlýnky a korytem. V této oblasti probíhala těžba břidlice a jsou zde i štoly, do kterých však není přístup. Dětem jsme se v areálu snažili vytvořit atrakci, která by jim přiblížila historii tohoto místa. Kromě malých stavidel ve vodním světě tak můžou navštívit i podzemní bludiště, které hlídá náš skřítek Permoník," usmívá se ředitelka Tomečková. Pro hotelové hosty je návštěva dětského hřiště zdarma, ostatní za vstup zaplatí 70 korun a vstupné platí na celý den. V těsné blízkosti dětského hřiště najdete také výběh pro kozy a pokud jste ze zoo zvyklí tato domácí zvířata krmit, tak také zde můžete zakoupit speciální krmení a podívat se za zvířátky do výběhu.

Podzemní bludiště se skřítky i výběh pro kozy. Děti si v Hrubé Vodě užijí spoustu zábavy...

Foto: Jan Procházka

"Mezi oblíbené atrakce u nás patří také vyjížďky na koních a ponících. Jízdy si u nás můžou objednat jak zkušenější, kteří už na koni seděli, tak úplní začátečníci. Ti se s koníky začnou pomalu seznamovat v jízdárně, personál jim vysvětlí, co a jak, a potom je čeká krátká vyjížďka nad jízdárnou," uvádí Tomečková. Větší děti si za poslední dva roky oblíbily i Kamzíkovu stezku v korunách stromů. Jedná se o unikátní systém prolézaček, tunelů, překážek a skluzavky, který se nachází třináct metrů nad zemí, a děti od tří do sedmi let na ni mohou jen v doprovodu dospělé osoby. Celoročním adrenalinovým zážitkem je pak návštěva bobové dráhy s celkovou délkou trasy 851 metrů. V její těsné blízkosti vznikla také nejnovější atrakce resortu – tubingová dráha. "Nedávné velké deště nám její otevření trošku zkomplikovaly, ale nyní je už vše připraveno a věřím, že během týdne bychom atrakci mohli uvést do provozu. Tubingová dráha i s výjezdem má 160 metrů, samotný sjezd je plus minus 100 metrů," vysvětluje Tomečková a doplňuje, že děti do šesti let na dráhu nesmí, další omezení je pak váhové. Na dráze se svezou osoby vážící maximálně osmdesát kilogramů.

Vyjížďky na koních i Kamzíkovu stezku už lidé znají. Oblíbí si také nejnovější atrakci resortu, tubingovou dráhu? 

Foto: Jan Procházka

V zázemí rodinného resortu si můžete vyzkoušet také lukostřelbu či discgolf a pokud se zde rozhodnete strávit třeba příjemný víkend, můžete vyrazit i do okolí na turistické či cyklistické výlety. Hned za budovou konírny vás čeká Hrubíkova naučná stezka, která obsahuje sedm zastavení s naučnými a zábavnými aktivitami pro rodiny s dětmi. Zastavení jsou doplněné o lavičky pro odpočinek s výhledem do údolí řeky Bystřice, prolézačkami a herními prvky pro děti. "Nově jsme vytipovali také zajímavá místa v okolí, která lze navštívit na kole a když k nám přijedou na výlet cyklisté, tak pro ně máme připravenou mapku s těmito místy a tipy k výletům," usmívá se Tomečková.

Nádraží v Hrubé Vodě je v těsné blízkosti resortu, takže se na místo bez problémů dostanete vlakem. ;-)

Foto: Jan Procházka

Do Hrubé Vody dojedete z Olomouce během pár minut autem, ovšem letos v létě se v obci opravuje povrch vozovky a díky tomu je i areál volnočasového resortu hůře dostupný. "Příjezdová cesta je pořád průjezdná, ovšem lidé musí počítat s tím, že je to staveniště. My jsme se sice domluvili se stavební firmou, že když k nám pojedou hosté, že je mohou pustit, ale rozhodně cesta přes staveniště není nic komfortního, co bychom našim hostům doporučovali. Naštěstí je náš areál velmi dobře dostupný vlakem, vlaková zastávka je hned u resortu. Snažíme se tedy návštěvníkům doporučit cestování vlakem. Ono i pro děti to může být zajímavé zpestření, obzvlášť pokud běžně nejsou zvyklí touto formou dopravy cestovat," usmívá se Tomečková. A pokud se do Hrubé Vody vydáte vlakem, tak vás v areálu při předložení vlakové jízdenky čeká určitý benefit. "Klient, který přijede a předloží jízdenku z vlaku, tak u nás na základě ceny jízdného obdrží benefit, který může okamžitě uplatnit na kteroukoliv atrakci v resortu. Výše benefitu se pak odvíjí od ceny jízdného," doplňuje Tomečková.

Více informací včetně veškeré nabídky služeb se dočtete na webu Resortu Hrubá Voda.