Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hospodářská komora představuje marketingové partnery pro rok 2022

Zprávy z regionu

20.1.2022

Autor: roc jap

Okresní hospodářská komora Olomouc vstoupila do letošního roku s maximálním počtem celoročních marketingových partnerů a posílena o bezmála třicítku nových členů za rok 2021. V obou ukazatelích jde o historický úspěch a místní komora tak bývá právem dávána v mnoha aspektech za příklad prezidiem Hospodářské komory České republiky. Kromě například pořádání nejrůznějších akcí, poradenství, lobbyingu, podpory polytechnických oborů a podnikavosti je největší přidanou hodnotou komory především síťování podnikatelů a vzájemný networking s důrazem na rozvoj regionu.

"Rok 2021 byl nakonec také značně turbulentní. Podnikatele netrápil jen koronavirus, respektive vládní restrikce, ale také masivní nárůst cen energií, nejrůznějších materiálů, pokud byly vůbec k dostání, a neskutečné zdražování cen dopravy, nejen té kontejnerové z Asie. Když k tomu připočtu dlouhodobý nedostatek lidí a další problematická témata, je třeba konstatovat, že všichni podnikatelé, ať už jde o firmy, nebo živnostníky, jsou velcí hrdinové. Těší mě také, že jsme jim užiteční a nápomocní, což dokazuje také vzestupná tendence růstu členské základny i marketingových partnerů. Jednotlivé hledané pozice byly tentokrát obsazeny v podstatě za týden“, zhodnotil aktuální situaci Radim Kašpar, ředitel OHK Olomouc.

Generálním partnerem se staly rodinné společnosti Smětal a Silack

Rodinné společnosti Smětal s.r.o. a Silack s.r.o. rozšířily členské řady OHK Olomouc v roce 2020, o rok později podpořily komoru coby celoroční partner a v roce 2022 oslaví třicet let rodinného podnikání jako generální partner. Firmy se specializují na demolice, zemní práce, recyklace, nakládání s odpady a obecně stavebnictví a související služby. „V roce 1992 začal podnikat můj otec, v témže roce jsem se narodil. Aktuálně se snažím navázat na toto úspěšné období a naše firmy dále rozvíjet. Stejně tak i rozšiřovat portfolio aktivit. Spojení s místní hospodářskou komorou nám dává smysl a pomáhá nám i se získáváním potenciálních klientů. Celkově podporujeme budování komunity podobně smýšlejících lidí, kterým není náš region lhostejný, tyto aktivity je třeba podporovat,“ vyjádřil se k partnerství jednatel společnosti Matěj Smětal. Firma se prezentuje jako udržitelná a inovativní společnost, například v souvislosti s unikátním použitím tzv. recyklovatelného betonu při výstavbě Envelopa Office Center a projektu Šantovka Living. Součástí oslav třiceti let podnikání bude v letošním roce také přesun vedení společnosti do prostor zmíněné administrativní budovy na Envelopě.

Počet hlavních partnerů se musel pro velký zájem navýšit

V roce 2022 měla zájem spojit se s OHK Olomouc hned čtveřice velmi zajímavých zaměstnavatelů v regionu. Zájem projevily v podstatě současně, a tak se musel navýšit původní limit maximálně tří partnerů. Stejně jako v roce 2021 se na pozici hlavního partnera objevuje společnost Edwards, s.r.o. sídlící v Lutíně. Světový lídr v poskytování unikátních řešení v oblasti vakuových technologií chce spolupráci dále rozšiřovat. Dále se hlavními partnery staly dvě rodinné společnosti. Olomoucká LORIKA CZ s.r.o., top dodavatel průmyslové hygieny v České republice, a také 27. největší rodinná společnost dle žebříčku FORBES Chropyňská strojírna, a.s. dodávající montážní, svařovací a dopravní linky nejen pro automotive. Čtvrtým hlavním partnerem není nikdo jiný než jednička na trhu co do podílu celkového objemu předepsaného pojistného v České republice – akciová společnost Generali Česká pojišťovna.

Partneři OHK Olomouc pro rok 2022

Generálního a hlavní partnery doplňuje pětice firem, partnerů. Již tradičně podporuje komoru stavební společnost BP STAVBY Morava s.r.o., která již v roce 2020 vystupovala jako historicky druhý generální partner OHK Olomouc a od té doby vzájemnou spolupráci intenzivně rozvíjí. Stejně tak známá olomoucká IT firma OLTIS Group a.s. specializující se na informační systémy pro dopravu a logistiku podporuje komoru opakovaně.

Pomyslnými nováčky je dvojice IT firem AUTOCONT a.s. a OLC Systems s.r.o. První ze jmenovaných AUTOCONT je v současné době největším a nejvýznamnějším českým dodavatelem informačních a komunikačních technologií. OLC Systems je olomouckou vývojářskou a softwarovou firmou. V neposlední řadě je symbolické, že aktivity komory podpořila také Linser Industry Service s.r.o., lídr ve výrobě podvozkových komponentů a opotřebitelných dílů pro stavební stroje. Jedná se o společnost Vlastimila Navrátila, který působí již sedmým rokem také na pozici předsedy představenstva OHK Olomouc.

OHK Olomouc dlouhodobě intenzivně spolupracuje také se Statutárním městem Olomoucí a Olomouckým krajem, ne jinak tomu bude také v roce 2022.