Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Horní náměstí rozzáří jedenáctimetrový smrk

Zprávy z regionu

11.11.2019

Autor: red

Pro letošní vánoční trhy byl vybrán jedenáctimetrový smrk. Strom roste na sídlišti v ulici V Křovinách přímo v Olomouci. Do centra města připutuje v sobotu 16. listopadu kolem poledne.

Ilustrační foto

Foto: Daniel Mazáč

Pro letošní trhy byl vybrán smrk. Vyrostl na sídlišti v ulici V Křovinách a dosahuje výšky 11 metrů. V místě, kde roste, už stínil a jeho kořeny prorůstaly do základů domů. Vybraný strom je jako každoročně darem městu. 

Kácet se bude v sobotu 16. listopadu kolem desáté hodiny. Podle předpokladů by mohl být na Horním náměstí o dvě hodiny později. Slavnostně se rozsvítí v pátek 22. listopadu v 18:00 při zahájení vánočních trhů.

Darovaný strom vůbec poprvé ozdobil centrum Olomouce v roce 2009 a hned získal první cenu v celorepublikovém hlasování o nejhezčí vánoční strom České republiky. I v dalších ročnících hlasování se olomoucký vánoční strom vždy objevoval na předních příčkách.

Harmonogram kácení a převozu: 

10:00 - začátek kácení
11:00-12:00 - převoz
12:00-14:00 - ukotvení na Horním náměstí

 

Trasa:

V Křovinách č. 5 - Schweitzerova - Velkomoravská - Foersterova - tř. Míru - Litovelská - Palackého - 8. května - Opletalova - Horní náměstí