Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Holba navýšila prodej piva. Roste poptávka po lahvovém i čepovaném

Zprávy z regionu

19.6.2018

pr

Zatímco prodej piva u nás stagnuje, Holbě se daří. Poptávka po ryzím pivu z hor roste a prodává se ho stále více. Za prvních pět měsíců pivovar úspěšně navýšil prodeje piva sudech i lahvích.

Do května prodal hanušovický pivovar 123 800 hektolitrů piva, což potvrzuje meziroční nárůst na 105 procent. Výrazně roste odbyt i v těchto dnech, kdy s nástupem teplého počasí zaznamenává rekordy. Denně opustí brány pivovaru více než 2000 hektolitrů a to je více než dvojnásobek ročního průměru. „U nás v Jeseníkách je už do května celkem teplo a to láká vyrazit do hor. Zatím turisté přijíždějí většinou o víkendech, ale i to je na výtočích znát. Kapacitně stačíme rostoucí poptávku plynule vykrývat,“ říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka.

Výroba teď v Holbě běží na tři směny, kapacita ležáckých sklepů je plná a posiluje distribuce i servis. Letní počasí plní zahrádky a provozovatelé restaurací ve výletních místech prodávají až několikanásobně piva více. Holba se těší zvýšené poptávce už od počátku roku. Na úspěchu se podílí zejména jedenáctka Šerák a hned za ním Horská desítka, kterou následuje Holba Premium a ležák Keprník. K nim se přidávají typicky zahrádková piva Holba Kvasničák a ochucená Holba s Horskými bylinami.

Zatímco loni se například Horské desítky v květnu prodalo 2000 hektolitrů , letos to bylo třikrát více. Výrazně posílil i Šerák a Holba Horské byliny v plechovkách a oblibě se těší také ležák Keprník, který od jara naplnil čtvrt milionu půllitrů. Letos za prvních pět měsíců Holba prodala více piva v sudech i v lahvích. To, že umí přitáhnout „na jedno“ dokládá více než 65 000 vypitých hektolitrů čepovaného piva. V meziročním srovnání je to 102 procent a to je úspěch. Posílil také prodej lahvového. Do konce května lahve naplnilo 47 700 hektolitrů Holby, meziročně tedy o pětinu více. Holba je ceněná díky své osobité charakteristice a vysoké pitelnosti. Je doma v Jeseníkách, kde se vaří z horské vody z podzemních pramenů, které má pivovar ve svém areálu. Na surovinách si pivovarníci zakládají stejně jako na tradiční receptuře. Proto do Holby putuje chmel prvotřídní kvality z Tršické oblasti a slad z nejstarší sladovny v Zábřehu.