Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc vyhráli, Konrád s nulou

Sport

17.1.2020

Autor: Petr Pelíšek

Po úterní prohře v Pardubicích hráli hokejisté HC Olomouc dnes doma s Mountfieldem Hradec Králové. A utkání 37. kola extraligy se jim podařilo. Mora získala tři body, když brankář Branislav Konrád udržel čisté konto.

Diváci si pomalu ještě ani nestačili pořádně sednout na svá místa a Mora už vedla. Hned po úvodním vhazování se totiž prosadil útočník Pavel Musil, když protlačil puk přes hradeckého brankáře. To bylo ve 21 sekundě. Zvýšit mohli Kohouti o tři minuty později, to hráli přesilovku. Ale využít se ji nepovedlo. Takže po první třetině vedl domácí tým o gól. Vyrovnaný duel pokračoval ve druhé dvacetiminutovce. V polovině řádné hrací doby mohlo být srovnáno, ale naštěstí pro domácí hosté chybu brankáře v rozehrávce nepotrestali. Skóre se ani po prostřední třetině nezměnilo, takže do té poslední šla Mora s těsným vedením. Na začátku poslední třetiny se podařilo hostům skórovat, ale po poradě s kolegou u videa rozhodčí branku neuznali. Mora pak dokráčela za tříbodovým ziskem, vítězství pečetil v 58. minutě Lukáš Klimek.

"Dobře jsme bruslili, vyhrávali jsme osobní souboje. Vytvořili jsme si poměrně dost střeleckých, a potažmo i gólových šancí a situací, které jsme ale neproměnili. Diváci si sice na druhý gól museli počkat 57 minut, ale chlapcům musím poděkovat a pogratulovat za odvedený výkon. Už od přípravy na tohle utkání jsem cítil, že tomu na ledě obětují všechno, že získají tři body. To se také stalo, a za tohle všechna čest," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc2:0Mountfield HK
(1:0, 0:0, 1:0)
Branky:1. P. Musil (Klimek, Nahodil), 58. Klimek (Nahodil)
Rozhodčí:Šír, Svoboda – Bryška, Frodl
Vyloučení:2:2
Diváků:3721
Sestava HC Olomouc:Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Káňa, Knotek, Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava Mountfield HK:Mazanec – Eklund, Nedomlel, Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík, Rosandić – Chalupa, Cingel, Smoleňák – Žejdl, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Dragoun, Miškář.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip