Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc vyhráli, Kladno odpor nekladlo

Sport

14.2.2020

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc hráli ve 45. extraligovém kole doma proti Kladnu. Mora splnila povinnost a hostům v čele s Jaromírem Jágrem nedala žádnou šanci. Poměrně hladce uhrála vítězství a tři body.

Vyprodaný olomoucký zimní stadion viděl jasnou záležitost. Mora šla do vedení docela rychle, už v 7. minutě poprvé překonal kladenského brankáře Cikánka Ostřížek. Za dalších pět minut ujel po pravém křídle Irgl a zvýšil na 2:0. Pak museli hrát Kohouti v oslabení. Ale bránili se dobře, Kladnu nic nedovolili. Naopak mohli předat třetí branku, dvakrát jeli ve dvou na jednoho do brejku, ale ani v jednom případě si nedokázali dobře přihrát. Mrzet je to nakonec moc nemuseli, protože první periodu vyhráli.

V prostřední části zápasu se napřed chvíli hrálo za nerovnovážného stavu, Mora byla dokonce oslabena o dva muže. Ale nic zásadního se nestalo. A chvíli po srovnání sil na ledě už při hře v plném počtu dal na tři k nule Jaroměřský. Olomoucká Plecharéna bouřila, další výhra doma byla rázem ještě blíž. Ale do konce zápasu ještě zbývalo hodně času. Do druhé přestávky už se stav neměnil, Mora držela luxusní tříbrankový náskok.

Poslední třetina se dohrávala v poklidném tempu, tribunami kroužily mexické vlny, fanoušci si užívali pohodový zápas. A v 52. minutě dal čtvrtou branku Mory Burian.

HC Olomouc4:0Rytíři Kladno
(2:0, 1:0, 1:0)
Branky:7. Ostřížek (Jaroměřský, Knotek), 12. Irgl (Burian, Valenta), 25. Jaroměřský (Nahodil), 52. Burian (Káňa, Ondrušek).
Rozhodčí:Kubičík, Stano –Hlavatý, Lederer
Vyloučení:5:4
Diváků:5500
Sestava HC Olomouc:Konrád (52. Lukáš) – Škůrek, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Káňa, Irgl – Ostřížek, Knotek, Olesz – Vodný, Handl, Skladaný. Trenér Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava Rytíři Kladno:Cikánek – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka, Zajíc – O'Donnell, Stach, Jágr – Zikmund, Vampola, Hovorka – Redlich, Machač, Bláha – Melka, Kaut , Hajný. Trenér Jindřich Lidický.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip