Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc vybojovali další výhru

Sport

25.9.2020

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc mají další tři body. Ve třetím extraligovém kole hráli Kohouti doma proti pardubickému Dynamu. Vítěznou povinnost se povedlo splnit, vyšlo to především díky produktivitě útočníka Jana Knotka, který dal dvě branky.

Olomouc vstoupila do zápasu velmi dobře. Hrálo se teprve sedmdesát sekund a už vedla. To se trefil Jan Káňa. Pak hrála Mora první přesilovku zápasu, ale využít se ji nepovedlo. A dvě minut před první pauzou se mohlo začínat znovu, hostům se totiž podařilo vyrovnat. V prostředí části utkání se bojovalo o každý čtvereční centimetr, ale moc vyložených šancí k vidění nebylo. Nebezpečně střílel za domácí Olesz, jeho bombu stačil brankář Kantor vyrazit pravým ramenem nad. Ale pět minut před durhou sirénou už se Olomouc dočkala vedení, když pohotovou dorážkou skóroval Knotek. Pak musela Mora přečkat oslabení při vyloučení Švrčka. To přesáhlo až do poslední třetiny. A povedlo se. Následně měli výhodu přesilovky pro změnu Hanáci. Dokázali převahu jednoho muže v poli využít, podruhé v utkání se trefil Knotek a bylo to 3:1. Potom už se hrálo podle olomouckých not, domácí si v klidu hlídali náskok dvou branek, i když nic snadného to nebylo, protože hosté se snažili o zvrat. A deset minut před koncem pomohla Konrádovi branková konstrukce. V 54. minutě se Pardubicím podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Ovšem Hanáci už si náskok pohlídali, i při závěrečné power-play hostů.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas. V předchozím utkání Pardubičtí výborně bruslili a byli velice bojovní. To se potvrdilo i dnes. Jsme rádi, že jsme se dostali do vedení, nicméně za stavu 3:1 jsme si vytvořili šance, ze kterých jsme mohli definitivně rozhodnout, což se nepodařilo. Naopak Dynamo snížilo, díky čemuž byl závěr utkání z naší strany nervózní. Naštěstí jsme ale tu koncovku zvládli," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Pardubice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)


Branky a nahrávky: 2. J. Káňa (Kucsera, Kolouch), 35. J. Knotek (Handl), 44. J. Knotek (Škůrek, J. Káňa) – 18. Tybor (R. Kousal, Blümel), 54. Zeman (Holland). Rozhodčí: Pešina, Šindel – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:4, navíc Švrček 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 1000.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, A. Rutar – Handl, Knotek, Tomeček – Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Pardubice: Kantor – Vála, Nakládal, Mikuš, Zacharčuk, Holland, Kolář, Bučko – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Kaut, Claireaux, Zeman – Kratochvil, Anděl, Machač.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Jízdní kola Řehulka

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Cykloprodejny, elektrokola, prodej koloběžek

Prodej jízdních kol zn: Kellys a Galaxy, CTM. ZDARMA montáž příslušenství, úpravy a záruční servis. Velký výběr doplňků a náhradních dílů. Splátkový prodej - možnost nulové akontac...