Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc s Kometou doma prohráli

Sport

10.1.2020

Autor: Petr Pelíšek

Ve 35. kole hokejové extraligy hrál tým HC Olomouc doma proti Kometě Brno. Mora po dobrém výkonu sahala po bodovém zisku, ale nakonec o gól prohrála.

Hostům se povedlo vstoupit do zápasu velmi dobře. Hrálo se teprve 84 sekund a Kometa se dostala do vedení. Mora se pak snažila nepříznivý vývoj zvrátit. A měla k tomu blízku v závětu první třetiny. To hrála přesilovku, ve které měl velkou šanci Irgl, jenže nedal. Ale protože to bylo s faulem, měli pak Kohouti výhodu dvou hráčů v poli. Ovšem ani tu se proměnit nepovedlo. Po první přestávce si Kometa poměrně v poklidu kontrolovala hubený náskok a domácí mnoho nedovolovala. Prakticky největší šanci si vyrobil sám brankář Vejmelka, když se mu pod nohy zamotal puk, který minul při pokus rozehrát. V závěru druhé periody měli přesilovku také hosté. Ani jim se početní převahu využít nepovedlo, takže skóre zápasu se nezměnilo. Vstup do poslední dvacetiminutovky zápasu byl podobný, jako druhá třetině. Hosté byli častěji na puku, ale stav se neměnil. V čase 48:46 byl vyloučen Irgl. Ovšem v oslabení se Moře povedlo srovnat. Burian sice brejk neproměnil, ale bylo to s faulem a za trestné střílení. To proměnil Nahodil a bylo vyrovnáno. Jenže 4 minuty a 26 sekund před koncem si Kometa vzala vedení zpátky. Naději dostali Kohouti v závěru, to bylo při vyloučení Němce. Ale ke gólu nepomohlo ani odvolání brankáře.

HC Olomouc1:2HC Kometa Brno
(0:1, 0:0, 1:1)
Branky:50. Nahodil tr. střílení - 2. Svozil (Zaťovič, Mueller), 56. Plášek (Bartejs)
Rozhodčí:Šír, Obadal –Lederer, Rožánek
Vyloučení:2:3
Diváků:5500
Sestava HC Olomouc:Lukáš – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Káňa, Knotek, Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava HC Kometa Brno:Vejmelka – Bartejs, Němec, Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič, Hruška, Mueller – Vincour, Plekanec, Erat – Orsava, Rákos, Horký – Plášek, Kusko, Kucsera. Trenér Libor Zábranský.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip