Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc začali předkolo fantasticky

Sport

9.3.2020

Autor: Petr Pelíšek

Předkolo play-off hokejové extraligy odstartoval tým HC Olomouc výborně. Mora si v prvním utkání série poměrně v poklidu poradila se Zlínem. Další zápas se hraje v úterý 10. března opět na olomouckém zimním stadionu (17.00).

Hokejistům HC Olomouc se povedlo do zápasu výtečně vstoupit. Než stačili říct hosté beran, prohrávali dva nula. Ve 4. minutě dal první branku střetnutí Skladaný. A za dalších pět minut rozjásal olomoucký zimák podruhé Olesz. Hosté se ale nevzdali a po třiatřiceti sekundách snížili Žižkou. Těsný náskok si Mora udržela až do konce první periody. Na začátku prostředí dvacetiminutovky hrál Zlín přesilovku. Vytvořil si v ní velkou převahu, ale naštěstí pro Moru z toho nic nebylo. Pak měla nějaké šance i Mora, ale vyšlo to až ve 35. minutě. To brankář Kašík při zákroku opustil zařízení a odkrytou klec trefil Burian. A tak šli Kohouti do poslední třetiny s náskokem dvou branek. To se nezměnilo ani ve 43.minutě, když sice dostali Zlínští puk za Konráda, ale vzhledem k postavení útočícího hráče v brankovišti gól platit nemohl. Pak musela hrát Mora v oslabení, ale bránila pozorně, pečlivě, takže náskok dvou branek držela v klidu dál. Ovšem pár minut poté se museli domácí zase bránit ve čtyřech. A znovu to vyšlo bez inkasované branky. No a pět a půl minuty před koncem řádné hrací doby hrála Mora přesilovku pět proti třem. A povedlo se ji rychle vyhodit, definitivu pro olomouckou výhru trefil Knotek.

"Nám se podařil vstup do utkání, kdy jsme vedli dva nula, nicméně trošku nás rozhodilo zlínské snížení. Důležité potom bylo, že jsme opět odskočili na tři jedna a ubránili jejich přesilové hry. Jsem rád, že máme ten první bod. Branky jsme dali po pěkných akcích, ale to není v play-off to nejdůležitější. První zápas jsme zvládli, zítra nás čeká další a na ten se musíme připravit ještě lépe," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc5:1PSG Zlín
(2:1, 1:0, 2:0)
Branky:4. Skladaný (Kolouch, Škůrek), 9. Olesz (J. Knotek, Ostřížek), 35. Burian (P. Musil, Nahodil), 55. Knotek (Musil, Škůrek), 58. Nahodil (Klimek, Dujsík) – 9. Žižka.
Rozhodčí:Pešina, Lacina –Frodl, Lučan
Vyloučení:6:5
Využití:1:0
Diváků:4285
Sestava HC Olomouc:Konrád – Škůrek, Dujsík, Jaroměřský, Ondrušek, Vyrůbalík, Švrček, Valenta – Káňa, Knotek, Tomeček – Nahodil, Skladaný, Burian – Irgl, Ostřížek, Olesz – Klimek, Kolouch, Musil. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava PSG Zlín:Kašík – Žižka, Nosek, Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda, Ferenc – Köhler, Fořt, Ondráček – Popelka, Kubiš, Honejsek – Claireaux, Dufek, Šlahař – Sedláček, Herman, Okál.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941