Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc nedali Hradci gól

Sport

18.10.2019

Autor: Petr Pelíšek

Utkání 11. kola hokejové extraligy se hokejistům HC Olomouc nevydařilo. Hanáci doma podlehli Hradci Králové a na radost z plného bodového zisku čekají už pět zápasů.

Zápas nebyl příliš bohatý na vyložené šance. V první třetině přece jen jedna branka padal, prosadil se hostující Rákos. Kohouti hledali odpověď usilovně, bojovali, ale překonat hradeckého brankáře se nedařilo. Nepomohl ani velký návrat bývalé dlouholeté opory Matěje Pekra, který Hanákům vypomohl z Jihlavy v rámci střídavých startů. Tři body pro hosty stvrdil v 56. minutě Radovan Pavlík. Mora klesla už na desáté místo.

"V útoku jsme aktuálně trochu jaloví. Dneska se to zase potvrdilo. Musíme s tím bojovat a jít do dalšího zápasu. Nedá se nic dělat. V zápasech musíme častěji střílet. Myslím si, že to je cesta k tomu, abychom byli produktivnější," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

"My jsme věděli o důležitosti tohoto zápasu, protože ty naše výsledky v poslední době nebyly nic moc. Čekali jsme strašně těžké utkání, což se potvrdilo. Bylo to hodně o bojovnosti, kluci ukázali charakter. Snažili se bojovat. Z naší strany to byl spíš účelný než krásný hokej. Jak říkám, hráči bojovali, blokovali střely, navíc nás podržel gólman Marek Mazanec. Musím říct, že jsme ke konci měli trochu štěstí, když si Olomouc ve třetí třetině vytvořila spoustu šancí, ale nedali je, a z protiútoku jsme tam dali druhý, a myslím si že rozhodující gól utkání. Jsme opravdu rádi za to, že jsme vyhráli, protože z Olomouce se nevozí body lehce," řekl trenér Hradce Petr Svoboda.

Další zápas hraje HC Olomouc v neděli v Litvínově.

HC Olomouc0:2Mountfield HK
(0:1, 0:0, 0:1)
Branky:11. Rákos (Jergl, Červený), 56. R. Pavlík (Cingel, F. Pavlík)
Rozhodčí:Pešina, Šír – Lederer, Zíka
Vyloučení:2:1
Diváků:3771
Sestava HC Olomouc:Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Jaroměřský, Valenta – Ostřížek, Klimek, Tomeček – Olesz, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Pekr – Hecl, Skladaný, Kořenek. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava Mountfield HK:Hradec Králové: Mazanec – Linhart, Zámorský, Allen, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Šalda – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Červený, Rákos, Jergl – Perret, Klíma, Paulovič. Trenér Tomáš Martinec.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

City Inn´ Hotel Olomouc

Katalog firem » Hotely, ubytování » Hotely

Moderní gastronomie z lokálních surovin V restauraci Restinnʼ pro vás každý den připravujeme z čerstvých surovin od prověřených dodavatelů bohaté snídaně ve formě bufetu, polední a ve...