Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hlubočky hlásí ideální lyžařské podmínky, širokou sjezdovku si užijete

Tipy a názory

17.1.2020

Jan Procházka

Půlkilometrová sjezdovka, rychlý vlek a z vrcholu kopce nádherný výhled. Ski areál Hlubočky hlásí skvělé lyžařské podmínky. Z Olomouce je to pár minut a na svahu tak můžete být hned po práci. Nebo si jako my udělat třeba jen volné dopoledne a uprostřed týdne si trochu zasportovat.

Ski Areál Hlubočky

Adresa: Školní 126, Hlubočky
Web: skiarealhlubocky.cz
Facebook: Ski areál Hlubočky
Instagram: @skiarealhlubocky
Otevírací doba: denně 9-16, 16-21 (večerní lyžování)

V areálu občerstvení, WC, lyžařská škola s možností rezervace, servis a bezplatné parkoviště. Nové schody přímo od vlakové zastávky Hlubočky, zastávka.

Lyžařský areál v Hlubočkách hlásí pro letošní sezonu několik novinek. “Tou hlavní je asi vybudování nového schodiště od vlaku, s čímž nám finančně pomohl Olomoucký kraj. Původní schody už byly tragické,” prozrazuje jednatel areálu David Jarmar. Právě vlakem totiž za lyžováním do Hluboček přijíždí spousta lyžařů. Je to pohodlné, z hlavního nádraží dojedete do stanice Hlubočky zastávka za dvacet minut. A můžete si po lyžování dát třeba dvojitý grog v útulné hospůdce přímo u svahu. My ale míříme na svah. “Zatím máme v provozu hlavní sjezdovku. Jsme rádi, že konečně mrzne a můžeme intenzivně zasněžovat. Věřím, že se nám v brzké době podaří zprovoznit i červenou sjezdovku, která je v horní části trochu prudší,” zmiňuje Jarmar. Kotvou vyjedeme na vrchol kopce. Tam už má člověk docela “horský” pocit. Celé údolí s malebným kostelíkem jako na dlani, kolem se rozprostírají ojíněné Oderské vrchy… Dostat se nahoru můžete ještě pomocí klasické pomy, tu ale areál zapíná jen ve špičkách, aby se netvořily fronty. 

Foto: Jan Procházka

Dolů to sviští. “Naše hlavní zaměření je na rodiny s dětmi. Ale své si tu najdou i zkušenější lyžaři,” říká nám David Jarmar a já mu po několika jízdách dávám za pravdu. Areál je ve středu před polednem v klidovém režimu a máme celý široký svah skoro pro sebe. Postupně si najdu trasy, kudy to docela sviští, užívám si hlubší sníh pod novými děly, která jsou, mimochodem, o poznání méně hlučná, čímž areál vyšel vstříc obci. Další novinka doslova bije do očí. “Obalili jsme sloupy a překážky bezpečnostními matracemi. Přece jenom, jezdí tu hodně dětí a nechceme, aby se stala nějaká nehoda,” vysvětluje Jarmar. Jako na zavolanou se na svahu objeví dětská školička. Ti úplně největší začátečníci tu mají k dispozici i koberec a plácek, na kterém mohou zkoušet první obloučky, zkušenější míří na kotvu. 

Foto: Jan Procházka

Na lyžařské začátky jsou ostatně Hlubočky docela ideálním místem. “Máme tu lyžařskou školu, která funguje pro jednotlivce i skupiny. Naučíme lyže, snowboard, pomůžeme zdokonalit techniku…” vyjmenovává David Jarmar a dodává, že škola rozhodně není určena jenom pro děti. Nabídku kromě zmiňovaného občerstvení doplňuje i půjčovna a servis.

Foto: Jan Procházka

Když se po dvou hodinách rekreačního lyžování vracíme zpět ke klávesnicím a mailům, cítíme se příjemně osvěženi. Tenhle výlet lze určitě doporučit. A nezapomeňte, během sezony pro vás každé ráno aktualizujeme přehled sjezdovek v okolí Olomouce. Dozvíte se tak, kde mají otevřeno, a můžete si naplánovat, kam vyrazit příště.