Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hasiči zasahovali ve ScioŠkole, žáky museli evakuovat. Naštěstí jen v rámci cvičení

Krimi

16.11.2018

Autor: leš

Dnes v dopoledních hodinách mohli lidé zaznamenat zvýšený pohyb hasičů na Horním náměstí. Žáci olomoucké ScioŠkoly v ten moment zažívali dramatické chvilky, neboť jim vzplála kuchyňka a ze zakouřených prostor museli být evakuováni. Naštěstí se jednalo pouze o cvičení.

Foto: Lenka Šimková

"Do Olomouce na Horní náměstí vyjely čtyři hasičské vozy ze stanice v Olomouci. Na základní škole tam vzplála od rychlovarné konvice kuchyňka. Celý prostor byl silně zakouřen, zadýmení komplikovalo řízenou evakuaci žáků a personálu školy, která byla zahájena před příjezdem hasičů. Hasiči po příjezdu prozkoumávali prostory školy a pomocí automobilového žebříku pomohli při evakuaci. V průběhu likvidačních prací přijal velitel zásahu zprávu o tom, že pedagogický dozor pohřešuje 4 děti. Hasiči je vyhledali a postupně zakouřené prostory odvětrali", uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Naštěstí se však jednalo pouze o taktické cvičení. V průběhu dnešního dopoledne proběhla v kraji celkem čtyři cvičení Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Kromě Olomouce byli hasiči v pohotovosti také v Prostějově, Hranicích a v Dolní Loučce.