Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hasiči v noci zasahovali u rozsáhlého požáru v Bohuňovicích

Krimi

26.12.2018

Autor: leš

Dnes v nočních hodinách jste mohli zaregistrovat rozsáhlý požár dvoupodlažní dřevostavby v Bohuňovicích. Oznámení o požáru převzalo centrum tísňového volání krátce po půl jedenácté večer (22:36). Na místo okamžitě vyjeli profesionální i dobrovolné jednotky hasičů a snažily se oheň dostat pod kontrolu..

"Jednalo se o požár dvoupodlažního dřevěného přístřešku pro drůbež. Operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální jednotky stanic Šternberk a Olomouc, s následným nasazením výškové techniky a speciálu pro doplnění dýchací technikou pro zasahující hasiče. Z řad dobrovolných jednotek místní hasiče Bohuňovice, Trusovice a dále Dolany a Bělkovice – Lašťany. Plameny během chvíle prostoupily celým objektem, vzhledem ke stavebnímu materiálu a již propadajícím se částem stropní konstrukce musel být zásah veden mimo objekt za využití výškové techniky. Jedná se velmi náročný zásah s nutností stálého nasazení v dýchací technice. Předpoklad pro celkovou likvidaci je řádově několik dalších hodin. Další objekty v blízkosti nebyly požárem ohroženy, jelikož se jedná o samostatně stojící budovu", uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V objektu se v době požáru nikdo nenacházel. Celý zásah se prozatím obešel bez zranění osob. Nájemci zde provozovali líheň drůbeže, takže lze očekávat úhyn několika kusů slepic. Co je příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, škody majitel prozatím nevyčíslil.