Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

HEAT Program: chůzí ke zdraví a lepšímu životu

Tipy a názory

12.10.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Srdečný přístup, zkušený personál, útulné prostory a zejména filozofie, že cvičení by mělo být cestou a nikoli cílem. To je FitZone, svět sportu, aktivního odpočinku a poradenství. Navštívit zde můžete například lekce jógy, pilates, TRX či HEAT, unikátní program, který je součástí center již více než osm let.

Foto: FitZone

SVĚT FITZONE

Schweitzerova 99/23, Olomouc - Povel

Pro první rezervaci volejte na 775 855 325 nebo pište na e-mail info@fitzone.cz

Veškeré informace včetně ceníku naleznete na webových stránkách.

Svět FitZone funguje na Schweitzerově ulici teprve od března loňského roku, ale za tu dobu si už stihl získat řadu spokojených klientů a klientek. Místo srší pohodovou a přátelskou atmosférou, na lekcích na vás čekají zkušení a ochotní instruktoři a po cvičení můžete na recepci posedět u šálku výtečné kávy. "Naše centrum vznikalo s určitou vizí. Není to místo, kam chodí lidé jen cvičit, ale jsme rádi, že sem chodí relaxovat, že tak mají díky nám fajn den a dává jim to smysl. Dbáme na přátelskou atmosféru, s lidmi si popovídáme, mohou se nás kdykoliv na cokoliv zeptat, jsme tu zkrátka pro ně," nastínil majitel a lektor v jedné osobě Tomáš Hýna.

Centrum nabízí nepřebernou spoustu pohybových a sportovních kurzů, ze kterých je právě HEAT tím nejoblíbenějším.

HEAT

HEAT neboli High Energy Aerobic Training, je skupinová lekce založená na nejpřirozenějším pohybu - chůzi. Celá hodina je podkreslena vhodnou hudbou, která společně s instruktorem vytváří ideální prostředí pro klidné cvičení s maximálním efektem redukce hmotnosti. Lekce je určena v podstatě komukoliv bez ohledu na věk či trénovanost. HEAT pomáhá nejen redukovat zásobní tuk a získávat fyzickou kondici, ale i správně pochopit intenzitu zátěže, která je vhodná při aerobním tréninku.

Foto: FitZone
Foto: FitZone

"HEAT Program je součástí našich center již osm let a za tu dobu jsme dokázali tuto unikátní aktivitu správně uchopit. Intenzita zátěže, klidná atmosféra a zcela individuální přístup je kombinace, která lidem pomáhá plnit jejich cíle. Je to základní stavební prvek naší Poradny životního stylu a v našich centrech již pomohl více něž tři sta padesáti lidem," přibližuje Hýna. 

V nabídce FitZone naleznete celkem tři typy lekcí HEAT Programu. První je klasická HEAT, jedná se o lekci zaměřenou na základní cíl, a to redukci hmotnosti. Může ji skutečně absolvovat kdokoliv, bez ohledu na věk a fyzickou kondici. Trvá pětapadesát minut a proškolený instruktor vám pomůže se správným hlídáním tempa i zátěže. Druhou verzí je kombinovaná lekce, HEAT/TRX, kdy jde o zcela unikátní hodinu, ve které se prvních třicet minut tréninku věnujete HEATu a druhou část strávíte na speciálně upraveném tréninku na systému TRX. Jedná se o velmi atraktivní a náročnou lekci, kterou je doporučováno vyzkoušet až po poradě s instruktorem. A poslední variantou je speciální HEAT pro začátečníky a těhotné, kdy je snížena intenzita zátěže a je používána klidnější hudba. Tato lekce je vhodná pro začátečníky a pro všechny, kteří například ze zdravotních důvodů nemohou absolvovat klasickou lekci HEATu. 

Foto: FitZone
Foto: FitZone

Lekce HEATU v mírnější variantě jsou vhodné i pro nastávající maminky, na které FitZone myslí i s nabídkou speciálních kurzů. "Pokud je žena zdravá, pak jí nic nebrání v aktivním životě. Navíc pohyb do osmého měsíce těhotenství je naprosto ideální a pro tělo vhodný," přiblížil Hýna. Pořádají se tu také předporodní kurzy, kde se nastávající maminky seznámí se všemi potřebnými informacemi, které se jim budou hodit jak v období před samotným porodem, tak při porodu a v prvních měsících s novým členem v rodině. Kurzy vedou zkušené a certifikované porodní asistentky, takže je zaručena jejich kvalifikovanost i odbornost.

Svět sportu a aktivního odpočinku naleznete na adrese Schweitzerova 99/23. Svět sportu a aktivního odpočinku naleznete na adrese Schweitzerova 99/23. Foto: FitZone

A ani maminky s malými dětmi nepřijdou zkrátka. Centrum totiž nabízí dětský koutek s aktivním hlídáním. Ze sálu je do něj vybudován průhled, takže své dítě mohou maminky kdykoli zkontrolovat a následně s klidem pokračovat ve cvičení. Časy hlídání jsou stanoveny pevně, existuje ale možnost telefonicky zajistit hlídání v jinou dobu a dětský koutek funguje také bez hlídání.

Jestli toužíte po lepší postavě, zlepšení kondice, změně životního stylu, nebo jen potřebujete občasný relax od každodenního stresu a shonu, určitě se do FitZone zastavte. Nebudete litovat. :-)

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová