Reklama

Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša, venku je 19.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Gastroglosa: Grand Restaurant Festival po jedenácté

Tipy a názory

22.1.2020

Pavel Vysloužil, Garden Food Festival

Po roční pauze zavítal do regionu Grand Restaurant Festival. Pro ty, kdo neznají – vybrané restaurace (v případě střední Moravy tři) nabízejí od půlky ledna do konce února za zvýhodněnou cenu jedno, dvou nebo tříchodové menu, které párují s vínem či pivem a k tomu ještě přidají jako pozornost třeba předkrm, polévku nebo dezert.

Přerovský podnik U Labutě je tradičním účastníkem festivalu a jeho návštěvou určitě nic nepokazíte. Rodina Šimkových, která restauraci vede, sází na regionální suroviny, jako je například tovačovský kapr nebo bramborové těsto, nebojí se je ale rafinovaně kombinovat s kaviárem či kanadským humrem. Výsledek vás nejen překvapí, ale i nadchne. Mezi stálice festivalu patří i Penzion Myslivna ve Velkém Újezdu. Restaurace se drží konceptu, který má v názvu, a láká na jelení carpaccio či kančí líčka. Poprvé se do projektu zapojil i olomoucký Steak Restaurant, jediný festivalový zástupce krajského města. Kupodivu vás tentokrát nečeká flák hovězího, ale šéfkuchař Jiří Dittrich kouzlí s tuňákem nebo telecím brzlíkem. Pokud jste ještě do Hodolan nezavítali, stojí za to sem zajít i kvůli vychytanému interiéru. A kdo si z nabídky festivalového menu nevybere, může se těšit od 2. února na přehlídku toskánských specialit v olomouckém Lobsteru.

Pavel Vysloužil, Garden Food Festival