UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Gastroglosa: Grand Restaurant Festival po jedenácté
Tipy a názory
22.1.2020
Pavel Vysloužil, Garden Food Festival
Po roční pauze zavítal do regionu Grand Restaurant Festival. Pro ty, kdo neznají – vybrané restaurace (v případě střední Moravy tři) nabízejí od půlky ledna do konce února za zvýhodněnou cenu jedno, dvou nebo tříchodové menu, které párují s vínem či pivem a k tomu ještě přidají jako pozornost třeba předkrm, polévku nebo dezert.
Přerovský podnik U Labutě je tradičním účastníkem festivalu a jeho návštěvou určitě nic nepokazíte. Rodina Šimkových, která restauraci vede, sází na regionální suroviny, jako je například tovačovský kapr nebo bramborové těsto, nebojí se je ale rafinovaně kombinovat s kaviárem či kanadským humrem. Výsledek vás nejen překvapí, ale i nadchne. Mezi stálice festivalu patří i Penzion Myslivna ve Velkém Újezdu. Restaurace se drží konceptu, který má v názvu, a láká na jelení carpaccio či kančí líčka. Poprvé se do projektu zapojil i olomoucký Steak Restaurant, jediný festivalový zástupce krajského města. Kupodivu vás tentokrát nečeká flák hovězího, ale šéfkuchař Jiří Dittrich kouzlí s tuňákem nebo telecím brzlíkem. Pokud jste ještě do Hodolan nezavítali, stojí za to sem zajít i kvůli vychytanému interiéru. A kdo si z nabídky festivalového menu nevybere, může se těšit od 2. února na přehlídku toskánských specialit v olomouckém Lobsteru.
Pavel Vysloužil, Garden Food Festival

DNES
Zoo Olomouc se těší ze dvou mláďat zoborožců malajských. Jsou světovým unikátem
PREMIÉRA
7.11.2025
Tramtarie sází na nadčasovou klasiku. Uvede Paní Bovaryovou
Zprávy z regionu
7.11.2025
Poděbrady nejsou jen na léto. Restaurace láká na tématické akce, světové menu, punč i grilování
Tipy na víkend
7.11.2025
