UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Gastroglosa: Grand Restaurant Festival po jedenácté
Tipy a názory
22.1.2020
Pavel Vysloužil, Garden Food Festival
Po roční pauze zavítal do regionu Grand Restaurant Festival. Pro ty, kdo neznají – vybrané restaurace (v případě střední Moravy tři) nabízejí od půlky ledna do konce února za zvýhodněnou cenu jedno, dvou nebo tříchodové menu, které párují s vínem či pivem a k tomu ještě přidají jako pozornost třeba předkrm, polévku nebo dezert.
Přerovský podnik U Labutě je tradičním účastníkem festivalu a jeho návštěvou určitě nic nepokazíte. Rodina Šimkových, která restauraci vede, sází na regionální suroviny, jako je například tovačovský kapr nebo bramborové těsto, nebojí se je ale rafinovaně kombinovat s kaviárem či kanadským humrem. Výsledek vás nejen překvapí, ale i nadchne. Mezi stálice festivalu patří i Penzion Myslivna ve Velkém Újezdu. Restaurace se drží konceptu, který má v názvu, a láká na jelení carpaccio či kančí líčka. Poprvé se do projektu zapojil i olomoucký Steak Restaurant, jediný festivalový zástupce krajského města. Kupodivu vás tentokrát nečeká flák hovězího, ale šéfkuchař Jiří Dittrich kouzlí s tuňákem nebo telecím brzlíkem. Pokud jste ještě do Hodolan nezavítali, stojí za to sem zajít i kvůli vychytanému interiéru. A kdo si z nabídky festivalového menu nevybere, může se těšit od 2. února na přehlídku toskánských specialit v olomouckém Lobsteru.
Pavel Vysloužil, Garden Food Festival

DNES
Tipy na víkend: Májová slavnost, koblížky, Ztracená fest i rytířský turnaj na Plumlově
Sport
30.4.2025
BCM Olomouc U15 slaví historický úspěch: Vicemistři České republiky!
DNEŠEK
30.4.2025
Dnešek: Čarodějnice i koncert ve Vile Primavesi
Sport
29.4.2025