Garden Food Festival provoněl Smetanovy sady. V neděli přivítá Pohlreicha i Hrubešovou - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 11. května 2025, svátek má Svatava, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Garden Food Festival provoněl Smetanovy sady. V neděli přivítá Pohlreicha i Hrubešovou

Zprávy z regionu

13.5.2017

Autor: jap

Garden Food Festival přilákal v sobotu do Smetanových sadů tisíce lidí. Návštěvníci mohli ochutnat speciality špičkových restaurací, pestrý byl i program na pódiu, kde se představily kuchařské osobnosti. Festival v neděli pokračuje druhým dnem. Přivítá třeba Zdeňka Pohlreicha či Markétu Hrubešovou.

Počasí třetímu ročníku Garden Food Festivalu přálo. Alespoň tedy dopoledne. Po obědě se zatáhlo a rozpršelo se, déšť ale naštěstí netrval dlouho. Počasí třetímu ročníku Garden Food Festivalu přálo. Alespoň tedy dopoledne. Po obědě se zatáhlo a rozpršelo se, déšť ale naštěstí netrval dlouho. Foto: Jan Procházka
Návštěvníci si mohou vybrat z více než šesti desítek vystavovatelů. Návštěvníci si mohou vybrat z více než šesti desítek vystavovatelů. Foto: Jan Procházka
Stylové posezení v paletách. Stylové posezení v paletách. Foto: Jan Procházka
Festival nabízí i exotiku. Třeba dobroty ze Srí Lanky. Festival nabízí i exotiku. Třeba dobroty ze Srí Lanky. Foto: Jan Procházka
Mečoun je impozantní ryba. A taky velice chutná. Naporcovat jej chce ale zručnost. Mečoun je impozantní ryba. A taky velice chutná. Naporcovat jej chce ale zručnost. Foto: Jan Procházka
Z velké ryby už jsou filety. Z velké ryby už jsou filety. Foto: Jan Procházka
Počkej, nefoť mě u hranolek, to je reklama na mekdonald... - Jaroslav Klár, šéfkuchař z Lobsteru, popadne stejk - Teď mě vyfoť! Počkej, nefoť mě u hranolek, to je reklama na mekdonald... - Jaroslav Klár, šéfkuchař z Lobsteru, popadne stejk - Teď mě vyfoť! Foto: Jan Procházka
Ten meč je fakt meč! Ten meč je fakt meč! Foto: Jan Procházka
Když si chcete šplhnout, vyfotíte s nějakou dobrotou vlastního šéfa. ;-) Když si chcete šplhnout, vyfotíte s nějakou dobrotou vlastního šéfa. ;-) Foto: Jan Procházka
Dění na pódiu návštěvníky lákalo. Dění na pódiu návštěvníky lákalo. Foto: Jan Procházka
Zvlášť, když můžete sledovat v akci michelinského kuchaře Radka Kašpárka. Zvlášť, když můžete sledovat v akci michelinského kuchaře Radka Kašpárka. Foto: Jan Procházka
Brioška s jehněčí panenkou podávaná na březovém prkénku. Mimochodem, ten posyp, to není žádný ořech, ale strouhané jehněčí srdce. Brioška s jehněčí panenkou podávaná na březovém prkénku. Mimochodem, ten posyp, to není žádný ořech, ale strouhané jehněčí srdce. Foto: Jan Procházka
Kdo si počkal, ten se dočkal. Kdo si počkal, ten se dočkal. Foto: Jan Procházka
Jehněčí panenky se smaží. Jehněčí panenky se smaží. Foto: Jan Procházka
Jan Škraňka a jeho brouci na talíři. Ochutnávali i odvážní návštěvníci. Jan Škraňka a jeho brouci na talíři. Ochutnávali i odvážní návštěvníci. Foto: Jan Procházka
Už se to hemží... Už se to hemží... Foto: Jan Procházka
Mouční potemníci na sladko, to je opravdu delikatesa pro odvážné. Zkusil ji i moderátor Petr Král. Mouční potemníci na sladko, to je opravdu delikatesa pro odvážné. Zkusil ji i moderátor Petr Král. Foto: Jan Procházka
Soutěž pro odvážné: holýma rukama oddělte živé brouky od larev a červů. Soutěž pro odvážné: holýma rukama oddělte živé brouky od larev a červů. Foto: Jan Procházka
Odvážní se našli. Odvážní se našli. Foto: Jan Procházka
Stánku litovelského pivovaru říká autor těchto řádků oáza. Stánku litovelského pivovaru říká autor těchto řádků oáza. Foto: Jan Procházka
Ochutnávat můžete opravdu rozličné dobroty. Třeba sushi. Ochutnávat můžete opravdu rozličné dobroty. Třeba sushi. Foto: Jan Procházka
Pršelo jenom chvíli a trávníky byly brzy znovu způsobilé k relaxování. Pršelo jenom chvíli a trávníky byly brzy znovu způsobilé k relaxování. Foto: Jan Procházka
Burgery letí! Burgery letí! Foto: Jan Procházka
Úžasné makronky a úžasná cukrářka Iveta Fabešová. Úžasné makronky a úžasná cukrářka Iveta Fabešová. Foto: Jan Procházka
Dnes má dvě cukrárny, a když mluví o sladkostech, doslova září. Před pár lety přitom ještě pracovala v developerské firmě. Inu, když jdete za svým snem... Dnes má dvě cukrárny, a když mluví o sladkostech, doslova září. Před pár lety přitom ještě pracovala v developerské firmě. Inu, když jdete za svým snem... Foto: Jan Procházka
Je to věda, musel uznat moderátor Petr Král, když mu místo makronky vyšel... no spíš bobek. Je to věda, musel uznat moderátor Petr Král, když mu místo makronky vyšel... no spíš bobek. Foto: Jan Procházka
Dejte si! Dejte si! Foto: Jan Procházka
Garden Food Festival se znovu otevře v neděli v deset hodin. Garden Food Festival se znovu otevře v neděli v deset hodin. Foto: Jan Procházka
Jan Punčochář patří mezi ty nejlepší tuzemské kuchaře. Své umění pravidelně předvádí i na Garden Food Festivalu. A tají se při tom dech. Jan Punčochář patří mezi ty nejlepší tuzemské kuchaře. Své umění pravidelně předvádí i na Garden Food Festivalu. A tají se při tom dech. Foto: Jan Procházka
Některé pokmy patří spíš do galerie než do žaludku. Některé pokmy patří spíš do galerie než do žaludku. Foto: Jan Procházka
Kuchař nebo malíř? Kuchař nebo malíř? Foto: Jan Procházka
Jan Punčochář v akci. Jan Punčochář v akci. Foto: Jan Procházka
Není divu, že při vystoupení Jana Punčocháře se vzpamatovalo i počasí. Není divu, že při vystoupení Jana Punčocháře se vzpamatovalo i počasí. Foto: Jan Procházka
Foodblogerka a velká propagátorka asijské kuchyně Kamila Kamu Rundusová. Foodblogerka a velká propagátorka asijské kuchyně Kamila Kamu Rundusová. Foto: Jan Procházka
Vaříme thajské kari. Kamu byla strhující. Vaříme thajské kari. Kamu byla strhující. Foto: Jan Procházka
Vášeň pro jídlo. Kamu si dokáže publikum získat. Vášeň pro jídlo. Kamu si dokáže publikum získat. Foto: Jan Procházka
Bude to polévka, jakou jste ještě neměli. Ale okusíte, slibuje Kamu. Bude to polévka, jakou jste ještě neměli. Ale okusíte, slibuje Kamu. Foto: Jan Procházka
Exotické suroviny kolují mezi publikem. Exotické suroviny kolují mezi publikem. Foto: Jan Procházka
Jakub Černý z Lobster Atmosphere si vytáhl asistenku Janu přímo z řad publika. A svou show pojal tak trochu jako lekci vaření. Jakub Černý z Lobster Atmosphere si vytáhl asistenku Janu přímo z řad publika. A svou show pojal tak trochu jako lekci vaření. Foto: Jan Procházka
Obyčejný bůček může být i naprosto neobyčejnou pochoutkou. Jakub Černý tohle maso miluje a dokáže s  ním zázraky. Obyčejný bůček může být i naprosto neobyčejnou pochoutkou. Jakub Černý tohle maso miluje a dokáže s ním zázraky. Foto: Jan Procházka
A tohle je carpaccio ze pstruha. Další dobroty v neděli. Ve Smetanových sadech. Třeba pod velením Zdeňka Pohlreicha. My tam určitě budeme. A tohle je carpaccio ze pstruha. Další dobroty v neděli. Ve Smetanových sadech. Třeba pod velením Zdeňka Pohlreicha. My tam určitě budeme. Foto: Jan Procházka

jap