Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 7.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Galerii Moritz ovládly vinyly. Návštěvníci mohou obdivovat unikátní výstavu LOOP-STORE.com

Kultura

28.2.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Až do konce března je ve 2. patře Galerie Moritz k vidění unikátní prodejní výstava LOOP-STORE.com. Návštěvníci si mohou prohlédnout vinylové hodiny, originální mozaiky, motýlky nebo třeba jedinečné lampičky vyrobené ze starých fotoaparátů.

Jan Čížek představil unikátní výstavu, kterou můžete navštívit až do konce března

Foto: Zuzana Doleželová

Součástí výstavy je jedinečné dílo - největší mozaika poskládaná z dílků starých šelakových gramodesek. Výrobou strávila zaměstnankyně firmy LOOP-STORE.com, paní Andrea, pět měsíců - od návrhu, který bylo nezbytné načrtnout na desku o rozměrech 150x85 centimetrů, přes barvení gramodesek do sedmi odstínů šedé po samotné skládání obrazu. "Koně" tvoří neuvěřitelných 40 270 dílků. Tato mozaika už navštívila řadu míst po celé Moravě. Po všech výstavách v České republice zamíří do prestižní londýnské Brick Lane. "Jde o významnou světovou galerii, kam se můžete dostat pouze na pozvání," podotkl s úsměvem Jan Čížek, iniciátor projektu LOOP-STORE.com.

Vedle jedinečného obrazu tu mohou návštěvníci vidět i další mozaiky, vinylové hodiny, ale také originální lampičky ze starých fotoaparátů. "Jde o unikáty, které jsme začali vyrábět teprve nedávno," prozradil Čížek. Za zmínku také stojí prototypy steampunkových motýlků vyrobené ze starých budíků a vinylů, které jsou zalité v pryskyřici. A za drobný poplatek si každý může výrobu vinylových hodin vyzkoušet na vlastní kůži.

Foto: Zuzana Doleželová

"Výrobky LOOP-STORE.com patří k nevšedním originálům, které si teď mohou návštěvníci Galerie Moritz prohlédnout zblízka a zároveň pořídit, jsme opravdu rádi, že se tato spolupráce mohla uskutečnit," řekla manažerka obchodního centra Karla Otavová.

Výstava je přístupná od 1. do 31. března, od pondělí do pátku vždy od 9 do 17 hodin, v sobotu od 9 do 12 hodin.