Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

FunPark u Šantovky chce být v létě centrem zábavy ve městě. Chystá gastro festivaly, divadla i koncerty

Kultura

16.6.2021

roc jap

Davida Kollera, Karla Rodena, Pavla Lišku, Václava Koptu, Majka Spirita, Slzu, Kabáty, Kapitána Dema a řadu dalších osobností přivítá během letních měsíců druhý ročník FunParku, festivalu i prostoru pro zábavu a odpočinek Olomoučanů i návštěvníků města. Areál vyrostl podruhé na odstavném parkovišti za lávkou, hned vedle dětského hřiště u Šantovky. "Chceme návštěvníkům nabídnout skvělou zábavu. Špičkové gastro, koncerty, velká divadelní představení, sportovní přenosy i program pro děti..." říká Petr Hlávka, tiskový mluvčí Šantovky a jeden z pořadatelů.

Program FunParku

19.06.2021 / 20:30
Do svítání - premiéra filmu

24. - 26.06.2021
Festival minipivovarů

8.7.2021 / 19:30
One Man Show Daniela Ference

09. - 11.07.2021
Vinaři na Šantovce

10.7.2021 / 20:00
David Koller

15.7.2021 / 20:30
Vandráci

16.7.2021 / 19:00
Slza

22.7.2021 / 19:30
Děláme to ve třech

3.8.2021 / 20:00
Kabát

7.8.2021 / 18:00
Kapitán Demo

10.8.2021 / 19:30
Otevřené manželství

11.8.2021 / 19:30
Otevřené manželství

21.8.2021 / 19:00
Majk Spirit

23.8.2021 / 19:30
Sex noci svatojánské

Komu je FunPark určen?
FunPark leží u oblíbeného dětského hřiště s pirátskou lodí, tedy hned vedle Šantovky v její bezprostřední blízkosti. Je zde velká plocha, kde je podium, stánky s občerstvením, Jack Daniel's bar, velká LED obrazovka a sportovní atrakce. FunPark je zkrátka koncipován tak, aby pobavil celou rodinu – děti i dospělé. Je určen také studentům, sportovcům, gurmánům, milovníkům hudby a divadla.

Co v něm mohou lidé během všedního pracovního dne najít?
Chceme, aby si ho lidi opravdu dennodenně užili. Aby přišli třeba na večeři. Máme tam oblíbené Maso v housce, burgery, rotující pípu s minipivovary… Já tam třeba chodím po práci na trhané maso a skvělou IPU ze regionálního minipivovaru, kterou jsem si oblíbil. Zkrátka takový příjemný relax na pěkném místě. 

A není to zdaleka jen o jídle a pití. Teď například proběhne streetballový turnaj, který je organizován pro školní týmy. V červenci tam budou atrakce a kolotoče pro děti. A pro malé návštěvníky máme hlavně připravený pumptruck, který je k dispozici už nyní.

To je co?
Takový uzavřený okruh, na kterém člověk může jezdit na kole, koloběžce, na longboardu… A nemusí šlapat, funguje to samospádem. 

Co nabízí FunPark tento měsíc?

Aktuálně nabízíme přenosy fotbalového Eura na velké LED obrazovce. Fanoušci si k tomu mohou dát pivo. To potrvá až do půlky července. 

Na konci června začne třídenní festival minipivovarů. Pozvali jsme opravdu zajímavé malé pivovar, třeba Nachmelenou Opici nebo místní Tvarg či Jadrníček. K tomu doprovodný hudební program v čele s revivalovou kapelou Queen Mania. Bude to takový svátek malých pivovarů, které upřednostnily kvalitu nad kvantitou. Každý milovník piva rozhodně musí zbystřit a vytáhnout diář.

Co o prázdninách? 

V půlce července začne další festival, tentokrát to budou Vinaři na Šantovce. Tam jsme pozvali vinařství, která se výrazně podílejí na vzestupu moravského vína. Na návštěvníky čekají třeba sommelierské workshopy, bude zde hrát cimbálová hudba. Taky se zde uskuteční cooking show Romana Pauluse, se kterým plánujeme i degustace a párování vín s jídly. Celý festival uzavře koncert Davida Kollera, který již dlouhá léta žije na jižní Moravě. Vše do sebe zapadá. 

FunPark nabízí nejen zábavný program, ale i možnost příjemného posezení a ochutnávání gastronomických lahůdek.

A začnou i divadla v červenci?

Ano, návštěvníky čekají zábavná vystoupení stand-up comedy v režii Divadla na Šantovce. Budou to celkem tři večery. První bude Daniel Ferenc. Rom, který si dělá nekorektní legraci z jiných Romů. Nemohou chybět olomoučtí kluci z Děláme to ve třech, to už je taková naše stálice. A přijedou i Pavel Liška a Jan Révai s cestopisem Vandráci

V sprnu se chystají velké divadelní inscenace jako třeba Otevřené manželství s Karlem Rodenem a Janou Krausovou nebo Sex noci svatojánské na motivy Woody Allena od Divadla Kalich s Václavem Koptou. A hlavně koncerty!

A chystáte i poměrně dost koncertů…
Ano, tím největším bude 3. srpna vystoupení kapely Kabát, která bude mít obrovské šapitó. Poslední prázdninový měsíc u nás bude taky hrát Majk Spirit, Kapitán Demo,… Nesmím také opomenout koncert populární české kapely Slza, který bude v druhé půlce července. Chtěli jsme to udělat opravdu pestré. 

Zaujala mě ta kapela Kabát. To mi evokuje velké sportovní haly. Jak to bude s kapacitou?
Produkce kapely vymyslela speciální turné, jak už jsem říkal, celé se to bude odehrávat v cirkusovém šapitó, které ale bude na bocích otevřené. S tím objedou turné po celé republice. Kapacita bude ale omezena. Jsme rádi, že se nám takovou legendu podařilo do programu dostat.

Na co se těšíte vy?
Já nejvíc na koncert Davida Kollera, jehož jsem fanoušek. K tomu si dám kvalitní víno třeba od vinařů z Dunajovských kopců a uvidím se s přáteli. Na to se opravdu moc těším.

Na plakátě jsem zahlédl moderátorku Radia Haná…
Přesně tak. Hlavní roli našeho FunParku totiž nehrají jen účinkující, ale i Olomoučané, které chceme pobavit, nadchnout. Proto jsme na kampani k Funparku (plakáty, video) spolupracovali s místními známými regionálními osobnostmi jako je Martina Qweetko Procházková, Roman Hubník, Karel Pomahač, Terez Wrau, David Chaloupka a Petr Rajt. Ti se jednak stali tvářemi kampaně, ale také vyjadřují to, o co nám FunParkem jde – bavit celou Olomouc a lidi, kteří v ní žijí. Chceme, aby Olomouc pulsovala energií a užili bychom si to všichni spolu. O to v první řadě jde.