Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

For Model nabídne letadla, lodě, vrtulníky, ponorky, vláčky i závodní auta

Zprávy z regionu

17.2.2020

Autor: red

Osmnáctý ročník výstavy For Model se na Výstavišti Flora uskuteční od 13. do 15. března. Zavede všechny malé i velké do kouzelného světa plného her a fantazie. Každý si během třídenní prodejní akce najde to svoje. Zastoupena bude široká škála modelů, hraček i sběratelských předmětů z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. K vidění budou loutkové postavy vyrobené pomocí 3D tisku Printed Marionettes, které jsou letošní novinkou výstavy.

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Modelářská část výstavy zahrnuje expozice historických bitevních lodí, letadel, ponorek, automobilů, železniční i bojové techniky. Přímo v akci se návštěvníkům předvedou dálkově ovládané RC nákladní automobily, ale také funkční letadla či vrtulníky a dále lodní modely včetně ponorek v instalovaném bazénku. Součástí expozice budou opět i pohyblivé vláčky.

Letošní expozice představí ukázku krásných loutek Miroslava Nopa, který má ve své sbírce i několik vzácných postav a unikátních loutkových divadel. Na modelářské výstavě nebude chybět ani tradiční stavebnice Merkur, kde mohou děti využít svou zručnost i technické myšlení. Společnost Mindok zase předvede moderní deskové, společenské a logické hry.  Pro děti, které nevěří, že jejich babičky a dědečci chodili do školy, je připravena výstava SLABIKÁŘŮ od těch nejstarších po dnešek. 

Stejně jako v předchozích letech budou hraví návštěvníci moci vedle zraku zapojit i další smysly. Mnohé modely mohou zájemci sami pilotovat, ať už se to týká věrných leteckých trenažerů či pekelně rychlých RC autíček. Ani to však není zdaleka všechno. Sběratelé představí v pavilonu A své vzácné a bohaté kolekce turistických známek, pohlednic, časopisů či knih, dále vojenskou  výzbroj a výstroj nebo sbírky modelů hradů, zámků.

K vidění budou i funkční historické vozy, legendární - Škoda 130 RS, která závodila na Ralley Monte Carlo v roce 1977. Nebude chybět ani ukázka těžké vojenské techniky před pavilonem A, tančík Praga AH -IV a Austin2 z roku 1915.

Výstava bude rozšířena také o prodejní expozici hraček a stavebnic. Pro děti jsou připraveny dílničky, ve kterých si mohou vyzkoušet svoji zručnost.

Vstupné:
Plné vstupné: 100 Kč / online: 90 Kč
Senioři nad 65 let: 60 Kč / online: 50 Kč
Děti  6-15 let: 50 Kč / online: 40 Kč
Školní výpravy nad 10 osob včetně pedagog. dozoru: 30 Kč
Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P: 50 Kč
Děti do 6 let: vstup zdarma

Otevírací doba:
Pá, So: 09:00-18:00
Ne: 09:00-17:00