Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 18.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Fond pomoci olomouckým dětem spouští druhé kolo žádostí o příspěvek. Pomůže s úhradou volnočasových aktivit dětí

Zprávy z regionu

2.8.2023

Autor: red

Především na volnočasové aktivity nebo na školní aktivity jako školy v přírodě, nebo adaptační kurzy mají sloužit peníze, které mohou rodiče získat z Fondu pomoci olomouckým dětem. Ten bude letos štědrý výjimečně podruhé. Začátkem srpna totiž radnice vyhlásila druhé kolo pro čerpání financí z tohoto fondu.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Podle statutu fondu může být žádost na jedno dítě podána na využití více aktivit nebo služeb, pokud jejich souhrnná částka nepřekročí pět tisíc korun. U dětí s postižením až deset tisíc korun," objasnila náměstkyně primátora Kateřina Dobrozemská.

První výzva k podávání žádostí o poskytnutí daru z Fondu pomoci olomouckým dětem byla vyhlášena v lednu. "Chceme rodiny maximálně podpořit v tom, aby se děti udržely v kroužcích a nevypadávaly z třídních kolektivů z finančních důvodů, proto se rada města přiklonila k vyhlášení druhé výzvy o podání žádostí," uvedla náměstkyně Dobrozemská.

Žádost lze podat elektronicky do datové schránky SMOl: ID kazbzri, e-mailem na podatelna@olomouc.eu, poštou na adresu podatelny Magistrát města Olomouce, odbor školství, Hynaisova 10, 779 11 Olomouc nebo osobně na sekretariátu odboru školství – Palackého 14, Olomouc.

Podmínkou pro čerpání příspěvku je trvalý pobyt v Olomouci nebo účast na předškolním, základním nebo středním vzdělávání ve školách na území města a dále příjem domácnosti odpovídající nároku na přídavek na dítě. Kromě volnočasových aktivit lze příspěvek z fondu použít také na úhradu pobytů žáků a jejich doprovodu v léčebných/rehabilitačních zařízeních.

Od ledna do června bylo podáno 190 žádostí o poskytnutí účelového daru na školní a mimoškolní aktivity dětí, žáků, studentů ve věku od pěti do 19 let. V součtu za celý letošní rok bylo z fondu dětem a studentům vydáno 783 tisíc korun.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941